Overdraagbare & Chronische Ziekten

Chronische en besmettelijke ziekten, ook wel aangeduid als infectieziekten, kan gemakkelijk worden verspreid via water, persoonlijk contact en lucht. Sommige kunnen ook worden verspreid door de beten van besmette dieren of insecten of via besmet water en voedsel. Deze ziekten worden veroorzaakt door ziekteverwekkers zoals virussen, parasieten, bacteriën of schimmels. Veel chronische en besmettelijke ziekten kunnen worden beheerd, maar sommige kunnen levensbedreigende complicaties veroorzaken. Hepatitis C, HIV / AIDS en tuberculose zijn drie van de meest voorkomende chronische en besmettelijke ziekten.

Tekenen en symptomen

De tekenen en symptomen zal variëren, afhankelijk van de chronische en besmettelijke ziekte een persoon heeft gecontracteerd. Echter, er zijn een paar symptomen aanwezig met zowat elke één van deze ziekten, met inbegrip van verlies van eetlust, spierpijn, koorts en vermoeidheid. Meer ernstige tekenen en symptomen, volgens de Mayo Clinic, garandeert onmiddellijke medische aandacht. Deze omvatten moeite met ademhalen, aanhoudende hoest, zwelling of huiduitslag en een ernstige hoofdpijn gepaard gaat met aanvallen of koorts. Als een persoon ervaart deze symptomen en is onlangs gebeten door een dier, moet hij onmiddellijk medische hulp inroepen.

Risicofactoren

Bepaalde risicofactoren maken een persoon meer kwetsbaar voor aanbestedende een chronische en besmettelijke ziekten. Aandoeningen die het immuunsysteem onderdrukken, zoals auto-immuunziekten, verhogen het risico. Behandeling kanker medicijnen, orgaantransplantatie antirejection medicijnen en steroïden kan uw risico te verhogen.

Hepatitis C

Volgens de Arizona Department of Health Services, ongeveer 1,6 procent van de Amerikanen hebben hepatitis C. Hepatitis C is een via bloed overdraagbare infectie die ernstige complicaties, waaronder chronische leverziekte, leverkanker en lever littekens kan veroorzaken. Niet alle patiënten zal behandeling nodig hebben als hun lever alleen vertoont minimale afwijkingen. Als behandeling nodig is, antivirale medicijnen helpen het lichaam bij het bestrijden van het virus. Hepatitis C patiënten met ernstige leverschade kan een levertransplantatie nodig.

HIV / AIDS

Volgens Avert (een internationale AIDS liefdadigheid), zijn meer dan een miljoen Amerikanen besmet zijn met HIV en van die één miljoen, zijn er meer dan 500.000 van de aids-virus ontwikkeld. HIV verlaagt vermogen van het lichaam om infecties te bestrijden; als u deze infectie, kunt u heel gemakkelijk ziek worden en het risico op overlijden hoger is. AIDS is het latere stadium van HIV. Bepaalde vormen van kanker en longontsteking kan levensbedreigend zijn. Wasting syndroom zorgt ervoor dat mensen letterlijk wegkwijnen. Degenen die het verspillen van het syndroom te ontwikkelen zal ten minste 10 procent van hun gewicht te verliezen en zal vaak ervaren chronische zwakte, diarree en koorts.

HIV / AIDS kan niet worden genezen, maar de symptomen kunnen worden onderdrukt. Antiretrovirale geneesmiddelen verminderen hoeveel van het virus in het bloed van de patiënt. De meeste patiënten die retrovirale therapie drie of meer verschillende medicijnen. Patiënten kunnen ook kiezen voor deelname aan klinische trials.

Tuberculose

Volgens de World Health Organization, ongeveer 4 procent van de Amerikanen hebben tuberculose. Deze besmettelijke ziekte tast voornamelijk de longen. Onbehandeld is vaak fataal en op zijn minst kan complicaties, waaronder longschade veroorzaken. Als TB infecteert de botten, het kan abcessen, extreme pijn en gewrichtsschade veroorzaken.

Tuberculosepatiënten nemen antibiotica medicijnen voor ongeveer zes tot negen maanden. De tijdsduur die de medicatie en de juiste antibiotica zal afhangen van de algehele gezondheid van de patiënt, leeftijd, geneesmiddelresistentie potentiële plaats van infectie in het lichaam en of de patiënt een latente of actieve vorm van tuberculose.

Het voorkomen

Het voorkomen van besmettelijke en chronische ziekten neemt een veelzijdige aanpak. De eerste stap is het vermijden van gedrag dat het risico verhogen, zoals onbeschermde seks met meerdere partners, het delen van naalden voor intraveneuze drugsgebruikers en slechte hygiënische gewoonten.

Gezondheidswerkers moeten speciale voorzorgsmaatregelen nemen bij het werken met bloed en andere lichaamsvloeistoffen.

Tuberculose wordt meestal overgebracht door hoesten zodat dit moeilijk te voorkomen. Een goede hygiëne en het vermijden van dichtbevolkte openbare plaatsen als ze ziek kan helpen voorkomen dat deze infectie.