Over Zwangerschap Beëindiging

Over Zwangerschap Beëindiging

Zwangerschapsafbreking is legaal in de Verenigde Staten. Het wordt ook beschouwd als medisch verantwoord. Echter, het is een controversieel onderwerp, met veel mensen ofwel onwrikbaar tegen is of net zo sterk ter ondersteuning van het recht om te kiezen voor deze optie. Ondanks de controverse, wordt geschat dat een derde van alle vrouwen in de Verenigde Staten abortus zullen kiezen ten minste een keer voordat ze de leeftijd van 45 jaar bereiken.

Geschiedenis

Geïnduceerde zwangerschapsafbreking of abortus, gebeurt al sinds de oudheid. Eeuwenlang gebruikte men kruiden, scherp gereedschap, fysieke manipulatie en een reeks andere technieken om abortus te induceren. In de 19e en van de 20e eeuw, abortus illegaal was in de Verenigde Staten. Toch vrouwen nagestreefd methoden van het hebben van een abortus zonder te worden ontdekt door de autoriteiten. Het wettig op 22 januari 1973.

Soorten

In de Verenigde Staten zijn er twee algemene soorten abortus. De eerste is de abortuspil. Deze methode is niet-invasieve en niet vereist dat de vrouw om te verblijven in een medische setting voor de hele abortus procedure. Er zijn ook in-kliniek abortussen. Voor deze, heeft een vrouw hebben om te verblijven in een kliniek, spreekkamer, of het ziekenhuis totdat de procedure is voltooid. Echter, kunnen ze meestal naar huis gaan zodra een uur na een zwangerschapsafbreking, afhankelijk van de gebruikte methode.

Kenmerken

De abortus pil wordt gebruikt om een ​​zwangerschap in een vroeg stadium te beëindigen. De medicatie bestaat eigenlijk uit twee pillen: mifepriston en misoprostol, die samen leiden tot een vrouw om een ​​miskraam te hebben. De meest voorkomende in kliniek methode heet aspiratie abortus, die het gebruik van speciale rods de baarmoederhals en een buis die in de baarmoeder ingebracht verwijden omvat. Met de buis op zijn plaats, een medisch beroepsbeoefenaar een zuig machine om de inhoud van de baarmoeder, waaronder de ontwikkelende foetus leeg. Soms wordt een curette gebruikt om schraap elk weefsel dat overblijft. Voor een dilatatie en evacuatie (D & E) zwangerschapsafbreking, de cervix gedilateerd en vervolgens medische instrumenten en zuig machine worden gebruikt om de baarmoeder leeg. Wanneer dit gebeurt in het laatste deel van een tweede trimester zwangerschap kan een geneesmiddel worden geïnjecteerd in de buik te verhinderen dat de baby in leven gedurende de procedure.

Time Frame

De abortuspil kan worden genomen voor het tot 63 dagen na het begin van de laatste menstruatie van een vrouw. Het is effectief in ongeveer 97 procent van de gevallen. De aspiratie zwangerschapsafbreking wordt meestal uitgevoerd tot ongeveer 16 weken na de laatste menstruatie van een vrouw. De D & E-methode kan worden uitgevoerd na 16 weken zijn verstreken sinds de laatste menstruatie van de vrouw en tot 24 weken van de zwangerschap. In-kliniek abortus methoden zijn bijna 100 procent effectief.

Waarschuwing

Er zijn een aantal risico's voor de in-kliniek zwangerschapsafbreking. Enkele van de complicaties die kunnen optreden zijn een allergische reactie op medicijnen, baarmoeder bloedstolsels, weefsel achtergebleven in de baarmoeder na de procedure, infectie, letsel aan de cervix of uterus en zeer zware bloeden. Soms kan een buitenbaarmoederlijke zwangerschap onopgemerkt blijven ook. Voor de pil methode bestaat het risico op allergische reactie op de medicatie gegeven weefsel nog in de baarmoeder na beëindiging infectie zware bloeden en onopgemerkt ectopische zwangerschap. Toch zijn vrouwen meer kans om te sterven in het kraambed dan ze zijn om te sterven van een zwangerschapsafbreking dat wordt uitgevoerd vóór 21 weken van de zwangerschap. Zodra 20 weken van de zwangerschap voorbij is, het percentage van de dood is ongeveer hetzelfde voor zwangerschapsafbreking en bevalling. Het is zeer zeldzaam voor de dood te voorkomen van een abortus pil procedure.