Over Zwangerschap & Arbeid

Vrouwen die zwanger zijn of proberen zwanger te worden moeten de grondbeginselen over zwangerschap en arbeid te leren zijn. Wordt voorbereid en opgeleid over dit proces is erg belangrijk, zodat de vrouw weet wat te verwachten. Gebrek aan kennis kan soms leiden tot onnodige angst.

Time Frame

Een typische zwangerschap is ongeveer 38-40 weken lang, te beginnen vanaf de eerste dag van de laatste menstruatie van de vrouw. De duur van de arbeid sterk verschilt van vrouw tot vrouw en kan duren van een paar uur tot een paar dagen.

Identificatie van de zwangerschap

Gevoelige borsten, misselijkheid, braken, gevoeligheid voor geuren, vermoeidheid en het ontbreken van een menstruele cyclus: Een vrouw kan zwanger worden als ze ervaart een van de volgende symptomen. Een zwangerschapstest kan een zwangerschap te bevestigen.

Identificatie van de Arbeid

De vroege stadia van de arbeid kan lijken indigestie en kan moeilijk voor een vrouw te identificeren. Arbeid vordert, voelt een vrouw kramp in haar onderbuik die toeneemt in intensiteit en gebeurt regelmatig.

Overwegingen

Het is zeer belangrijk voor een zwangere vrouw om prenatale zorg door een arts of verloskundige. Regelmatige check-ups dat gezondheidswerkers de progressie van de zwangerschap en de gezondheid van de moeder en de baby te controleren.

Misvattingen

Veel vrouwen denken dat als ze een keizersnede hebben gehad kunnen ze nooit een vaginale geboorte. Door de ontwikkeling van de C-sectie procedure meeste vrouwen aanmerking voor een vaginale geboorte na keizersnede (VBAC).

Leuk feitje

Het hart van een kind begint om slechts drie weken te verslaan na de conceptie.