Over urinezuur in Kinderen

Nierstenen gecreƫerd door urinezuur zijn de meest voorkomende soorten stenen bij kinderen. Urinezuur wordt gemaakt wanneer het lichaam breekt een chemische stof die purines wordt genoemd. Purines zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals lever, makreel, erwten, gedroogde bonen en ansjovis. Het kan ook worden gevonden in alcoholische dranken zoals bier en wijn. Urinezuur lost op in het bloed van een kind en gaat via de urine. Een lichaam dat veel urinezuur produceert en niet genoeg krijgen van het te verwijderen zal ziek zijn.

Frequentie

Het is ongewoon voor kinderen om te worden uitgevoerd door urinezuur. Studies schatten dat minder dan 4 procent van de kinderen in de Verenigde Staten die ziekenhuizen bezoeken hebben hoge niveaus van urinezuur. Op internationaal niveau, de kinderen die in een stedelijke omgeving wonen hebben meer kans om urinezuur problemen dan degenen die in de landelijke instellingen wonen hebben.

Mortality Rate

Een kind dat heeft urinezuurstenen is niet waarschijnlijker of minder kans om te sterven dan een kind, die heeft een ander soort steen. De urinezuur productieproces, die kunnen omvatten maligniteit of Lesch-Nyhan, zal eerder dood. Dood van urinezuur stenen is niet gebruikelijk.

Ras en geslacht

Sommige kinderen of eerder pakken urinezuur problemen dan anderen. Witte kinderen meer kans op problemen met urinezuur dan kinderen van andere etniciteiten ervaren. Urinezuur stenen zijn ook vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Daarom is het kind die het meest waarschijnlijk aan urinezuur problemen hebben, is een blanke jongen.

Behandeling

De soort behandeling een kind krijgt afhankelijk van het soort van urinezuur stenen hij kan hebben. Kinderen met acute pijn moet worden opgenomen in het ziekenhuis. Kinderen met acute pijn en grote stenen kan chirurgische hulp nodig. Om de stenen passeren, het beste is voor kinderen veel vocht drinken.

Dieet en activiteit

Hoewel geen verandering in de hoeveelheid activiteit die het kind behoeften moet doen worden veranderd, de belangrijkste plaatsen waar veranderingen moeten worden aangebracht in het dieet van het kind. Een beperkte hoeveelheid lever, bonen, vis, asperges en pluimvee kunnen de hoeveelheid urinezuur geproduceerd in kinderen te beperken.