Over-the-Counter Remedies voor Rosacea

Geschat wordt dat 14 miljoen Amerikanen momenteel lijden aan een vorm van rosacea, een huidaandoening die roodheid, zichtbare bloedvaten, stoten, droogheid en zwelling veroorzaakt op het gezicht, schedel, nek, borst en rug. De oorzaak van rosacea is onbekend en er zijn geen behandelingen voor de aandoening. Er zijn ook verschillende subtypes van rosacea met verschillende symptomen en behandeling opties. Als u vermoedt dat u rosacea, moet u uw dermatoloog voor een diagnose en behandeling advies te raadplegen. Er zijn echter verschillende over-the-counter behandelingsmogelijkheden om de symptomen van milde tot matige rosacea minimaliseren.

Zonnebrandcrème

Een manier om rosacea te behandelen is door het regelen van de factoren die de symptomen veroorzaken. En, volgens roseaea.org, blootstelling aan de zon is een van de meest voorkomende triggers. Het dragen van zonnebrandcrème van SPF 15 of hoger op het gezicht, hals en borst kunnen symptomen voorkomen en te bestrijden-rosacea roodheid. Maar bij het kiezen van een zonnescherm, moet u kiezen voor een zonder irriterende ingrediënten zoals PABA, octylmethoxycinnamaat of octylsalicylaat. Kies in plaats daarvan zinkoxide of titanium-dioxide-gebaseerde producten die speciaal zijn gemaakt voor mensen met rosacea of ​​andere gevoelige huid. Andere belangrijke rosacea triggers zijn emotionele stress, alcoholgebruik, warmte en het eten van kruidig ​​voedsel.

Azelaïnezuur

Azelaïnezuur kan worden gebruikt om rosacea stoten zoals papels en puisten verminderen. Een topische medicatie uit een natuurlijk voorkomende, azelaïnezuur bevordert het vergieten van oude huidcellen, opruimen roodheid en afnemende puistjes. Het vernietigt ook bacteriën in de poriën die rosacea symptomen kunnen veroorzaken. Meestal tweemaal per dag toegepast, de resultaten van deze behandeling meestal geleidelijk plaatsvinden, waarbij ze vaak enkele weken tot een maand te tonen.

Benzoylperoxide

Een populaire behandeling van acne, benzoylperoxide kan ook worden gebruikt om rosacea te behandelen. Verkocht in crème vorm en lokaal toegepast, kan het rosacea roodheid en bultjes te verminderen, en biedt een duidelijker blik. Benzoylperoxide heeft een uitdrogend effect en kan huidirritatie veroorzaken. Het kan ook leiden tot verkleuring van de huid, peeling en tintelingen. Als u deze symptomen ervaart, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg uw dermatoloog.

Zwavel

Zwavel lotions en reiniging bars zijn een andere over-the-counter-optie voor de behandeling van rosacea pukkels en puisten. Zwavel heeft antibacteriële eigenschappen en kan dode huidcellen en ontstoppen poriën te verwijderen. Het neigt ook minder hard dan benzoyl peroxide is. Zwavel is gebruikt voor decennia voor de behandeling van rosacea en is een goede optie voor degenen die benzoyl peroxide niet gebruiken.

Natural Remedies

"The Doctor's Book of Home remedies voor vrouwen," door de redactie van Prevention Magazine, suggereert het gebruik van producten met kamille om rosacea symptomen verzachten. Als kamille niet werkt, komkommer is een ander huis rosacea remedie te proberen.