Over the Counter Remedies voor Poison Oak

Bij een stevige wandeling buiten brengt je in contract met gif eik, kan je een rode, hobbelige uitslag (contact dermatitis) 12 tot 24 uur later te ontwikkelen. Hoewel meestal niet ernstig, kan de uitslag zeer jeukende en ongemakkelijk. In de meeste gevallen kunt u eenvoudig over-the-counter producten te gebruiken voor verlichting terwijl u genezen. Als uw huiduitslag erger wordt, ziet u onmiddellijk uw zorgverlener.

Producten voor onmiddellijke noodhulp

Olie gevonden in gif eik genoemd urushiol zorgt ervoor dat de uitslag. Zodra je symptomen, douche met warm --- niet warm --- water en een milde, ongeparfumeerde zeep om de olie te verwijderen merken. Niet baden op dit punt, of je kan de olie te verspreiden en invloed van nieuwe gebieden. Laat het warme water lopen over je voor vijf tot 10 minuten. Alle kleding die je droeg dient onmiddellijk te worden gewassen. Afhankelijk van de aard van de stof, kan urushiol bovenop het weefsel zitten en zich verspreiden naar andere delen van je lichaam als je het aanraakt.
Aanvankelijk omgaan met de jeuk, koelen van de huid en het gebruik van anti-jeuk producten vaak wonderen. Zitten in de voorkant van een ventilator, een ijsblokje of koude kompressen van toepassing op de uitslag en het gebruik van een over-the-counter crème met hydrocortison. Vermijd hydrocortison zalven, die niet zal toestaan ​​dat de uitslag "ademen" en uitdrogen. Breng een kleine hoeveelheid van de hydrocortison crème over de uitslag --- net genoeg om het te bedekken.
Een ouderwetse over-the-counter remedie is Burow's Solution. Dit kan moeilijk te vinden in de moderne drogisterijen zijn, maar u kunt uw apotheker vragen om het te dragen. Burow's Solution is een samentrekkende dat aluminium subacetaat en azijnzuur bevat en is gebruikt voor de volgende generaties te koelen en schoon eikengif huiduitslag.
Of u nu een hydrocortison crème of Burow's Solution gebruiken, kunt u deze behandelingen meerdere keren per dag herhalen. Tijdens deze afkoelfase, wilt u ervoor zorgen dat de uitslag is schoon en droog wanneer u klaar bent met elke behandeling.
Slapen tijdens de jeukende fase van een eikengif uitslag kan een uitdaging zijn. Als u antihistaminica kunnen verdragen, en ze hebben geen interactie met andere medicijnen die u kan nemen, kan het zijn dat het nemen van over-the-counter difenhydramine 's nachts kan de jeuk verzachten genoeg om comfortabel te slapen.

Producten voor de Final Stage

De tweede fase van het helen van een gif eiken uitslag gaat het drogen van het slijk van huiduitslag, zodat het kan genezen. Verscheidene bedrijven produceren over-the-counter havermout badproducten. Onderdompelen in een koud tot lauw bad rijkelijk doorspekt met havermout bad product is rustgevend en helpt drogen. Zorg ervoor dat u af te spoelen alle sporen van de havermout bad als je klaar bent.
Over-the-counter calamine lotions zijn ook bruikbaar in de droogfase. Ze dienen om eventuele jeuk te verminderen en zijn vooral effectief bij het opdrogen van elke uitslag blaren. Zorg ervoor dat u de fles goed te schudden voor het aanbrengen van de Calamine en breng een dun laagje over de uitslag. Dan laat het dan volledig opdrogen voordat u iets anders doet.