Over-the-counter remedies voor koortsblaasjes

Koortsblaasjes zijn vervelend en vaak pijnlijke zweren die meestal voorkomen op of rond de mond, maar kan ook ontstaan ​​onder de neus. Een tintelend gevoel gaat vooraf vaak deze uitbarstingen. De waarschijnlijke oorzaak is het herpes simplex virus 1 --- een nongenital vorm van herpes, maar net als besmettelijk. De blaren zijn lelijk en pijnlijk en kan tot twee weken. Over-the-counter remedies kunnen afwenden de zweren of tenminste verkorten de duur ervan.

Over-the-Counter Medicine

Herpes uitbraken kunnen triggers hebben. Deze kunnen bestaan ​​uit te veel zon, een menstruele cyclus, slaaptekort of een onderdrukt immuunsysteem. Als je voelt dat de veelbetekenende tintelingen na het ervaren van een van deze triggers, voorzorgsmaatregelen zijn aan te raden. De eerste en waarschijnlijk bekendste over-the-counter behandeling Abreva. Het is echt de nonprescription behandeling voor koortsblaasjes alleen over-the-counter. Het bevat 10 procent docosanol, een infectie vechter. Was je gezicht en verwijder al uw make-up voor het aanbrengen. Solliciteer Abreva rechtstreeks naar het gebied bij de eerste tekenen van tinteling. Gebruik een wattenstaafje om zo toe te passen dat u niet de infectie verspreiden. U kunt dit maximaal vijf keer per dag zolang als 10 dagen. Het wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12. Als de koortslip aanhouden of verergeren, een arts raadplegen.

Thee

Een andere veel voorkomende huis remedie voor koortsblaasjes is de thee-zakje kompres. Thee bevat looizuur, een ingrediënt in bepaalde koortslip behandelingen. De theezakje kan voor maximaal 30 minuten. Doe een theezakje in kokend water, dan bellen het uit en direct toe te passen op het getroffen gebied, of het nu een full-blown uitbraak of gewoon tintelingen. Sommigen suggereren Earl Grey thee, omdat het bergamot olie, waarvan sommige geneeskrachtige werking kunnen hebben bevat. U kunt ook gebruik maken van rode thee met Yerba mate, een oud geneeskrachtig kruid. De thee zal de zere droog en kan de ernst van de uitbraak te verminderen.

Citroenmelisse Zalf

Een ander huis remedie is een citroenmelisse en St. Janskruid (in poedervorm) zalf. Dit kan worden toegepast op het getroffen gebied voor of tijdens een uitbraak. Sommige reformwinkels zelfs deze remedie te verkopen als een actueel zalf. Het recept voor het huis mix is ​​eenvoudig. Combineer ¼ theel. elk van de citroenmelisse en St. Janskruid en ¾ kopje warm water. Gebruik een wattenstaafje om het gebied te behandelen en altijd je handen wassen voor en na het aanbrengen.

Opluchting

Een andere over-the-counter producten die kunnen helpen verlichten van het kraken en korstvorming is cacaoboter. U kunt ook proberen Carmex zalf. Om besmetting te voorkomen, behandelen de zweren vaak met Neosporin. Voor tijdelijke verlichting van de pijn, probeer dan over-the-counter pijnstillers. Als de zweren aanhouden langer dan twee weken of in ernst toenemen, het advies inwinnen van een tandarts of huisarts.