Over-the-Counter rättsmedel för östrogendominans

När människor åldras deras reproduktiva hormoner ändras för att återspegla det faktum att kroppen inte längre inriktad för fortplantning. Testosteron, östrogen, progesteron och DHEA är alla sammankopplade i en balansakt som ofta verkar bli obalanserad efter 40, med östrogen tar centrum. Medan mer tryck ges till den svåra situationen för kvinnor i denna åldersgrupp, män känner också av effekterna av östrogen dominans.

Progesteron Cream

Allopatiska läkare ordinera vanligtvis en syntetisk (progestin) eller animaliskt ursprung (Premarin) progesteron ersättare för att hjälpa kvinnor hantera symtomen på östrogendominans vid uppkomsten av klimakteriet. Mycket har sagts nyligen om förhållandet mellan dessa tillägg och den ökade förekomsten av bröstcancer och hjärtsjukdomar hos kvinnor. Dr John Lee (drjohnlee.com), en pionjär inom bio-identiska hormonbehandling, föreslog att kvinnor och män som har symptom på östrogendominans (t.ex. viktökning, håravfall, klåda, irritation, etc.), bör öka deras progesteron nivåer med hjälp av anläggningen härrör progesteron. Du bör kontrollera etiketten att krämen innehåller minst 20 mg USP progesteron per dos. Män tjänar på att använda progesteron eftersom progesteron används av kroppen för att bygga de andra steroidhormoner som testosteron. Män kanske vill leta efter ett progesteron produkt som även innehåller Siberian ginseng, eftersom denna kombination kan hjälpa om du upplever åldersrelaterad impotens.

DIM

En relativt ny behandling du kan köpa över disk kallas DIM (diindolylmethane). Detta ämne finns naturligt i korsblommiga grönsaker som kål, brysselkål och broccoli. I grönsaksform kan kroppen använda DIM som hjälper dig att metabolisera östrogen så att den fungerar mer fördelaktigt. DIM i sin rena form, som ett komplement, inte riktigt användas av människokroppen. Men forskaren Dr Michael D. Zelig patenterade varumärket BioResponse DIM, som har utformats särskilt vara mer absorberbara. Detta märke har visat sig hjälpa östrogenmetabolism så att fytoöstrogener såsom soja kommer inte att vara så stor risk att skapa östrogen dominans. Enligt en studie vid David och Alice Jurist institutet för medicinsk forskning i Hackensack, NJ, har Zelig formel också bra antioxidant aktivitet, vilket kan hjälpa till att sänka risken för vissa cancerformer (se resurser).

Använda progesteron tillsammans med BioResponse DIM kan vara en bra strategi för både kvinnor och män för att hjälpa dem balansera östrogendominans och hantera sina symtom.