Over the Counter Pain Meds för bästa smärtlindring

Over-the-counter smärtstillande medel inte kräver läkarrecept. Fyra huvudtyper av smärtstillande ingredienser saluförs. Paracetamol, acetylsalicylsyra, ibuprofen och naproxen natrium är alla primära ingredienser i varumärken som säljs över disk. Friska individer brukar inte drabbas av några biverkningar åtföljs av OTC smärtbehandling användning. Människor som har underliggande hälsoproblem bör rådfråga sin läkare innan du tar något läkemedel.

Acetaminofen

Paracetamol används för att tillfälligt lindra mindre smärta på grund av huvudvärk, ryggvärk, artrit, förkylning, tandvärk och mensvärk. Det är också effektivt för att minska feber. Detta läkemedel verkar genom att upphöja vår kroppens förmåga att stå smärta och sänker feber genom att minska vår kroppstemperatur. Inte mer än 4.000 milligram eller åtta piller av paracetamol bör konsumeras dagligen, om inte din läkare order ytterligare doser. Paracetamol kan köpas under OTC varumärket Tylenol, Excedrin och generiska butikernas egna märken.

Aspirin

Aspirin är en av de äldsta smärtstillande som säljs över disk. Det fungerar genom att bromsa kroppens produktion av prostaglandin (ett smärtframkallande ämne). Aspirin används för att minska feber, behandla muskelsmärta, huvudvärk, artrit, menstruella kramper och inflammation. Acetylsalicylsyra används bör också begränsas till högst 4.000 milligram eller 12 tabletter dagligen.

Ibuprofen

Ibuprofen är ett ofta använt OTC icke-narkotiska smärtstillande. Det fungerar också genom att blockera kroppens produktion av smärta hölje ämnen. Ibuprofen i ett NSAID används för att behandla artrit, huvudvärk, allmän värk och tandvärk och temporärt minskar feber. Det är en ingrediens i Alvedon, Motrin och generiska butikernas egna märken. Se till att kontrollera märkningen för styrkor av köpta piller. Svälj inte mer än 1.200 milligram per dag eller sex tabletter, såvida inte din läkare.

Naproxennatrium

Naproxen natrium är också en del av NSAID familjen. Det är ett effektivt analgetikum som också reducerar feber. Naproxen lindrar smärta i samband med artrit, huvudvärk, tand värk och muskler. Denna smärta medicinering kan köpas under varumärket Aleve. Effektiv dos är 200 mg naproxen tagna var åtta till 12 timmar. Ta inte mer än 600 milligram eller tre piller av Naproxen i en 24-timmarsperiod.