Over the Counter Hjälp för trigeminusneuralgi

Trigeminal neuralgi (TN) är också känd som tic douloureux. Det är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av sporadiska, plötslig, olidlig och chockliknande ansikte smärta som varar inte mer än några sekunder eller en minut per episod. Intensiteten i smärtan gör att det är mentalt och fysiskt oskadliggörande. Det finns ingen permanent botemedel för TN, och de vanliga behandlingsalternativ är tricykliska antidepressiva och antikrampframkallande. Det finns ingen over-the-counter hjälp för TN som kan bidra till att lindra svåra symtom på sjukdomen.

Behandling för trigeminusneuralgi

Trigeminusneuralgi är en störning i trigeminusnerven som är ansvarig för genomförandet känsla från den övre, mellersta och nedre områden i ansiktet till hjärnan. I vissa individer TN resultat som en irritation eller stimulering av nerven som sedan orsakar smärta. I de flesta fall TN är enkelt och effektivt hanteras med administrationen av de korrekta receptbelagda mediciner. Däremot TN inte svara på over-the-counter rättsmedel för huvudvärk och smärta, oavsett hur stark dosen. Krämer som innehåller capsaicin fungerar för vissa människor, men inte hjälper till att hålla smärtan i schack för så långa tidsperioder som receptbelagda läkemedel gör. För patienter som inte kan ta de vanliga receptbelagda mediciner för TN eller för de som inte svarar på dem, kirurgiska ingrepp är det enda andra alternativet.

Den vanligaste läkemedel som förskrivs för TN är karbamazepin, CBZ. Medicinen måste tas precis som ordinerats av läkare eftersom de rätta nivåerna är avgörande för att hantera symptomen på eventuella biverkningar av sjukdom och. Doseringen av CBZ varierar från person till person, och det är vanligt att stanna på samma dos för ungefär en månad efter att smärtan har stannat helt. Dosen sedan gradvis minskas.