Over tandenknarsen

Tandenknarsen, klinisch bekend als tandenknarsen, treft veel mensen per jaar. Tandenknarsen komt vooral voor bij kinderen, maar kan ook voorkomen bij volwassenen. Deze schijnbaar milde aandoening gezondheid kan soms wat vervelende gevolgen op de mond en hoofd. Het plannen van reguliere tandheelkundige check-ups en het bespreken van elke kaak of mond symptomen is de beste manier om te voorkomen dat er op lange termijn complicaties te vormen langdurig tandenknarsen.

De Feiten

Tandenknarsen of bruxisme, kunnen tijdens de dag, nacht, of beide, en kan voorkomen bij mensen van alle leeftijden, van kleine kinderen tot volwassenen. Bruxisme is eigenlijk heel vaak voor bij jonge kinderen, die meestal ontgroeien het als ze ouder worden. Omdat veel van de tanden slijpen gebeurt 's nachts, het is heel gebruikelijk voor een persoon om een ​​tanden molen zijn en niet eens weten. Echter, zelfs als u zich niet bewust van het slijpen, bruxisme kan een scala aan onaangename gezondheidsproblemen veroorzaken, dus als je ervaart symptomen is het een goed idee uw tanden te laten controleren door uw tandarts. Behandeling opties zijn beschikbaar om juist meer ernstige gevallen van tandenknarsen helpen.

Risicofactoren

Waarschijnlijk de meest genoemde risicofactor voor bruxisme is stress. Spanning en stress veroorzaken veel mensen klemmen of maal hun tanden en chronische stress kan leiden tot een chronisch probleem slijpen. Andere risicofactor is leeftijd. Tandenknarsen bij jonge kinderen optreedt vrij vaak, maar de meeste hebben de neiging om het te ontgroeien als ze volwassen worden. Echter, mensen met slaapapneu (onderbrekingen van de ademhaling tijdens de slaap) en mond breathers hebben meer kans om door te gaan slijpen hun tanden in de volwassenheid. Ook kan een malocclusie van de bovenste en onderste tanden ook bij het malen problemen.

Identificatie

Het identificeren van bruxisme kan een uitdaging zijn. Overdag tanden slijpmachines zijn meestal bewust van het probleem, maar 's nachts slijpmachines vaak niet bewust van hun slechte gewoonte. Een van de makkelijkste manieren om een ​​nachtelijke tanden molen te identificeren is door te luisteren. Slijpen is eigenlijk heel luid, en door een partner of een ouder kan worden gehoord. Ook kan een tandarts examen enamal slijtage van tanden en moet in staat zijn om te vertellen of tandenknarsen is een probleem. Een andere manier om bruxisme te identificeren is door het controleren van de binnenkant van de wangen van de schade die optreedt bij inschrijving wang weefsel constant wordt verwond door tandenknarsen.

Effecten

Hoewel bruxisme is meestal niet al te serieus, na verloop van tijd repetitief tandenknarsen daadwerkelijk kan leiden tot een aantal mooie onaangename gezondheidsproblemen. Tandglazuur wordt versleten en kan leiden tot een toename in de tandheelkundige procedures. Andere tandheelkundige problemen komen vaak voor als goed, zoals tand chippen en een verhoogde gevoeligheid voor warm en koud. Ook die constante balde banden spieren en leidt tot oorpijn, hoofdpijn, en kaak en gezicht pijn, en TMJ dysfunctie komt vaker voor onder tanden slijpmachines.

Significantie

Hoewel tandenknarsen is meestal mild, kan dit leiden tot een aantal mooie grote gezondheidsproblemen. Om mogelijke problemen te voorkomen, dient bruxisme worden beoordeeld door uw tandheelkundige zorgverlener. Behandeling opties zijn afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het slijpen, en bevatten meestal een van de volgende: stress management, wijziging van de tong en kaak positionering exericises, tandheelkundige apparatuur, en kaakchirurgie.