Over tanden Implantaten

Tanden implantaten, of tandheelkundige implantaten, zijn een permanente oplossing voor ontbrekende of beschadigde tanden. Ze zijn zeer aantrekkelijk voor veel mensen, omdat ze kijken en handelen net als echte tanden, en ze zijn zelfs verankerd in je mond alsof ze er waren gegroeid. Echter, tandheelkundige implantaten hebben wel een aantal positieve en negatieve gezondheid vertakkingen, dus zorg ervoor dat je begrijpt precies hoe ze werken voordat u dit type van chirurgie te ondergaan.

Geschiedenis

Door 700 voor Christus, werden tandartsen al fashioning tanden uit hout en ivoor dat cosmetisch eenmaal natuurlijke tanden waren gegaan zou kunnen worden gebruikt. Als gevolg van slechte mondhygiëne tijdens deze periode, was dit een groot probleem in alle sociaal-economische niveaus. Deze prothesen werden op hun plaats gehouden door zijden draden, en had voor de persoon die ze draagt ​​kon eten te worden verwijderd. Dental wetenschap heeft een lange weg afgelegd sinds die tijd, en nu tandartsen kan permanent implantaat tanden die look en feel van echt te onderscheiden.

Functie

Tanden implantaten vervangen van verloren of zieke tanden in je mond. Ze kunnen gebruikt worden voor alles wat reguliere tanden worden gebruikt. Je kunt dingen bijten, kauwen voedsel en bestrijk ze normaal.

Kenmerken

Tanden implantaten worden op hun plaats gehouden door een kunstmatige wortel die is vastgezet in je kaak. Als u alleen het hebben van een tand vervangen, dan zal de tand implantaat bijna identiek aan uw natuurlijke tanden zien. Als je met een rij tanden of een brug geïmplanteerd, kan de procedure iets ingewikkelder, omdat het beveiligen van meerdere items in uw kaak vereist meer werk. Tanden implantaten zijn ideaal voor mensen die tanden hebben verloren als gevolg van parodontale aandoeningen of letsel.

Voordelen

Tanden implantaten zijn eigenlijk veel beter voor uw mondgezondheid dan traditionele kunstgebit. Ze hebben geen andere tanden stam met ondersteunende brugwerk, noch hebben zij de toepassing van vreemd smakende lijm die uw mond en tandvlees kunnen irriteren vereisen. Ze elimineren ook de meeste problemen met het kauwen proces dat komen met een kunstgebit en andere vormen van valse tanden, zodat u kunt bijten en kauwen alles wat je comfortabel wilt.

Soorten

Tanden implantaten komen individueel en in bruggen. Een individuele tand implantaat gewoon vult het gat achtergelaten door een ontbrekende tand. Tanden implantaten, die bruggen of rijen tanden samen geïmplanteerd zijn lijken afzonderlijke snijkanten maar liggen in de kaak als groep dan individueel. Beide typen tanden implantaten in het kaakbot, wat de meest voorkomende en brengt de instelling de ankers voor de tanden direct in het kaakbot of op het kaakbot, die meer kader moet worden gebouwd rond het kaakbeen te installeren de tanden op zijn plaats. Als je eenmaal hebt genezen, zul je waarschijnlijk niet in staat zijn om het verschil tussen de twee te vertellen.

Waarschuwing

Als u kiest voor tanden implantaten hebben, moet u nauw samen met een tandarts en een kaakchirurg om ervoor te zorgen dat uw mond en uw tandheelkundige problemen goed geschikt voor deze vorm van permanente behandeling zal zijn. Als u hebt of ontwikkelen tandvleesontsteking nadat u uw implantaten hebben gekregen, u de hele operatie en de veiligheid van zowel uw valse en natuurlijke tanden in gevaar brengen. Tandheelkundige implantaten vereisen zeer zorgvuldige, nauwgezette verzorging van de tanden en mond voor de rest van je leven.