Over Tanden Bleken: Pros & Cons

Over Tanden Bleken: Pros & Cons

Tanden-whitening producten kunnen een glanzende, fel-witte glimlach te bieden, maar de bijwerkingen, kosten en waarschuwingen moeten in aanmerking worden genomen bij de beslissing of een tanden whitening systeem gebruiken.

Voordelen

Het bleken van tanden maakt je glimlach helderder, vaak het verstrekken van een merkbare cosmetische verbetering. Leeftijd, roken en drinken, zoals rode wijn, koffie en cola kunnen vlekken of donkerder tandglazuur. Tandenknarsen veroorzaakt vaak de gebeten randen om een ​​verkleuring te hebben. Het bleken van tanden kan helpen verlichten en fleuren de tanden en transformeren een glimlach.

Effecten

Het bleken van tanden is niet permanent. Het is een tijdelijke verlichting en verheldering van de tanden glazuur. Om de helderheid behouden herhaalde behandelingen nodig. Er zijn ook bijwerkingen (meestal tijdelijk) die mee kan komen met tanden bleken. Deze omvatten chemische brandwonden, gevoelige tanden en over-bleken.

Waarschuwing

Mensen met terugtrekkend tandvlees, gevoelige tanden of gevoelig tandvlees moet het gebruik van een tanden whitening systeem met hun tandarts te bespreken voorafgaand aan het gebruik van een product om hun tanden witter te maken. Bovendien, iedereen allergisch voor peroxide --- het bleken product gebruikt voor het bleken van tanden --- moet het proces te voorkomen. Belangrijker, overmatig gebruik van tanden bleken en witmakers leiden tandglazuur schade.

Soorten

Er zijn drie soorten van tanden-whitening methoden die vandaag beschikbaar zijn: in-office whitening, over-the-counter-kits en professioneel afgeleverd take-home whitening kits. De in-office whitening procedure kost het meest, met een gemiddelde kostprijs van $ 650. De over-the-counter producten kan overal van $ 20 lopen naar $ 100. De professioneel afgezien take-home whitening kits lopen meestal van $ 100 tot $ 400.

Overwegingen

Het bleken van tanden kan niet werken op alle tanden. Bruinachtige tanden niet goed bleken. Grijsachtige tanden bleekmiddel nog minder goed. Als u gebonden of tandkleurig vullingen, zal bleken niet lichter die gebieden. In feite, kan het ertoe leiden dat deze gebieden op te vallen.

Expert Insight

Bij het kiezen van een tanden whitening product, kijk voor de ADA Seal of Acceptance. Dit zal zekerheid dat het product de American Dental Association norm voor veiligheid en effectiviteit is voldaan.

Time Frame

Er zijn verschillende termijnen voor het bleken van tanden. Deze omvatten één uur bleken sessies door tandarts en kortere vastleggingen voor over-the-counter producten, die meestal verblijf op de tanden overal van vijf minuten per dag tot 30 minuten per dag gedurende 7 tot 14 dagen. De pro van met de procedure gedaan in de tandarts is dat het een geconcentreerd termijn versus met de tanden whitening product dagelijks aanbrengen voor een week of twee. Echter, het gebruik van de over-the-counter producten biedt privacy en de flexibiliteit van iets anders te doen, terwijl de tanden-whitening-agent doet zijn ding.