Over Slijm

Over Slijm

Slijm. Het is iets wat we allemaal hebben, maar zelden denken. Wat is het en welk doel dient het? Leer alles wat u ooit wilde weten over de slijmerige goedje we allemaal kennen en liefhebben: slijm.

Significantie

Ondanks de schijnbare gebrek voorwerp, slijm is eigenlijk een zeer belangrijke lichaamsvloeistof. In de neus, deze dikke, slijmerige goedje fungeert als een filter voor de lucht die je inademt door het vangen van bacteriën, rook en andere verontreinigende stoffen en stoppen voordat ze je lichaam binnendringen. Dus, in tegenstelling tot wat u misschien denkt, slijm dient als een krachtig afweermechanisme en helpt ziektes voorkomen. Tegelijkertijd, echter, kan een bron van ongemak en ergernis als je lichaam begint te veel produceren.

Effecten

Een overvloed aan slijm is uw lichaam manier van waarschuwen u dat u in contact komt met een virus of bacterie zijn gekomen. Omdat je lichaam probeert te vechten tegen deze infectie, begint het slijm, wat leidt tot symptomen zoals sinus druk, overbelasting of een loopneus overproductie. Hoewel deze voorwaarden zijn zeker onhandig en ongemakkelijk, maar die eigenlijk aangeven dat uw lichaam zichzelf verdedigt en moet daarom een ​​teken van opluchting, want het betekent dat je immuunsysteem goed functioneert.

Soorten

Je neus is niet de enige plek waar je slijm vinden. In feite is deze stof in veel van het lichaam belangrijke organen zoals longen, urinewegen, darmen, keel en zelfs geslachtsorganen. In de longen, slijm wederom fungeert als een soort filter. Als u erin slaagt om te ademen in vreemde materiaal, zodra het wordt om uw luchtwegen voering, slijm vangt deze stoffen. Maar toen die verontreinigende stoffen te bereiken je longen, dankzij het slijm, dan heb je meteen hoesten ze uit. Slijm ook lijnen je keel en helpt bevochtig je eten en maken het makkelijker om door te slikken. Cervicaal slijm wordt gevonden in vrouwen geslachtsorganen en helpt infectie te voorkomen. Bij mannen wordt slijm in sperma en feitelijk dient als de belangrijkste energiebron voor sperma.

Functies

Dus wat is het slijm toch? De gelatineuze stof wordt witte bloedcellen, water, anorganische zouten en mucine (een smeermiddel). Hoewel bepaalde omstandigheden kunnen ertoe leiden dat uw slijm naar een vreemde kleur hebben, normaal slijm is dun en helder. Andere slijm kleuren kan een bacteriële infectie of virus geven: dik, groen slijm, bijvoorbeeld, geeft meestal een sinus-infectie, een aandoening die vaak veroorzaakt sinus druk, hoofdpijn en congestie; geel slijm kan ook duiden op een minder ernstige sinus-infectie. Echter, geel slijm groen worden als de toestand verslechtert; bruine, bloederig slijm kan worden veroorzaakt door verscheidene dingen, zoals sigaretten, alcohol en voedingsmiddelen zoals chocolade en knoflook. Brown slijm gaat vaak gepaard met een bloedige neus of een geïrriteerde keel en tenslotte kan u witte slijm wordt meestal veroorzaakt door zuivelproducten en begint met een loopneus.

Waarschuwing

Omdat slijm dient zo vele doeleinden, zorg ervoor om aandacht aan te besteden. Als uw lichaam begint te veel of te weinig van het te produceren, kunt u een arts te zien, als het kan een teken zijn van een ernstige aandoening, zoals astma, bronchitis of griep. Slijm in de ontlasting kan zelfs aangeven abdominale kanker.