Over Seroquel bijwerkingen

Over Seroquel bijwerkingen

Seroquel is de merknaam voor de drug quetiapine. Het wordt geclassificeerd als een antipsychoticum en verandert de werking van de in de hersenen chemische blokkeren zenuw receptoren van verschillende neurotransmitters en het contact tussen de zenuwen en de hersenen belemmeren. Seroquel wordt voornamelijk gebruikt om psychische aandoeningen zoals schizofrenie en bipolaire stoornis te behandelen. Een aantal bijwerkingen worden toegeschreven aan antipsychotica zoals Seroquel.

Effecten

Seroquel is beschikbaar slechts door voorschrift, en wordt geleverd in 25, 50, 100, 200, 300 en 400 mg tabletten. Vaak voorkomende bijwerkingen van Seroquel zijn: zwakte, vermoeidheid, gevoelens van slaperigheid en sedatie, verhoogde prikkelbaarheid, hoofdpijn, duizeligheid, droge mond en constipatie.

De volgende bijkomende bijwerkingen geassocieerd met Seroquel, maar minder vaak: toegenomen eetlust; gewichtstoename; buik en rugpijn; braken; zuurbranden; tremoren; visie en nasale problemen; koorts; en tachycardie (wanneer de hartslag wordt sneller).

Significantie

Een aantal van Seroquel bijwerkingen kunnen ernstig en potentieel gevaarlijk zijn. Bijwerkingen van deze aard zijn overmatige gewichtstoename; onwillekeurige spierspasmen; duizeligheid en flauwvallen (vooral wanneer de persoon verschuift posities tussen zitten en staan); een geagiteerde of overbezorgd mentaliteit; en suïcidale gedachten of idealiseringen.

Identificatie

Voorafgaand aan het nemen van Seroquel, is het cruciaal om uw arts te informeren als u hebt of hebt gehad aandoeningen zoals aanvallen of epilepsie; een schildklier aandoening; aandoening van de nieren, lever of hart (waaronder hartritmestoornissen, hartaanval of beroerte); hoge bloeddruk of cholesterol; en diabetes. Als een van de bovenstaande situaties, kan Seroquel de juiste medicatie voor u. In sommige gevallen kan de arts nog voorschrijven Seroquel, maar vereisen om verschillende proefnemingen of om bepaalde dosis aanpassingen.

Waarschuwing

Medicijnen die onder de antipsychotische klasse vallen, kan ook het risico van het veroorzaken van omstandigheden lopen zoals tardieve dyskinesie (TD) en maligne neurolepticasyndroom (NMS). Informeer uw arts over enige en alle medicijnen die u momenteel gebruikt of kort geleden heeft gebruikt - waaronder vitaminen, supplementen en andere over-the-counter remedies - zoals bijwerkingen kunnen optreden.

Informeer uw arts van eventuele bijwerkingen die u ervaart, en volgt u de exacte dosering die werd aanbevolen voor u.

Overwegingen

Gewoon omdat je Seroquel nemen, betekent het niet dat je alle (of een) van de bijwerkingen vermeld ervaren. Iedereen kan anders reageren op de medicatie, en in veel gevallen, de bijwerkingen zijn tijdelijk en kan worden behandeld door de dokter.