Over Religieuze Drug Rehab Centers

Religieuze drug rehab centra bieden zowel klinische en poliklinische behandeling voor drugsverslaafden. Religieuze behandelprogramma's meestal ook alle typische onderdelen van een behandeling met geneesmiddelen programma, als individu, groep en familie counseling. Echter, ze bieden ook een spirituele behandeling component.

Twelve Step Programs

Twaalf stappen programma's, zoals de Anonieme Alcoholisten en Narcotics Anonymous worden vaak gebruikt in drugsbehandelingscentra. Deze programma's zijn geestelijk-based, met een focus op een "hogere macht" die kunnen worden geïnterpreteerd als God.

Christian Programs

De meeste religieuze drug rehab centra richten zich op christelijke principes. Ze omvatten dingen zoals bijbelstudies, kerkdiensten en pastorale begeleiding in hun behandelprogramma's.

Boeddhistische Programs

Boeddhistische drug rehab centra omvatten over het algemeen dingen zoals meditatie en spirituele lezingen en voordrachten, samen met de typische elementen van de behandeling. Sommige kloosters bieden zeer lage kosten behandeling verslaafden.

Native American Programs

Native American behandelprogramma's kunnen onder meer traditionele ceremonies zoals zweethutten, drummen en helende cirkels. Dergelijke programma's zijn ook gevoelig voor de culturele behoeften van de Native Amerikaanse klanten.

Voordelen van Religieuze Rehab Centers

Religieuze drug rehab centra ondersteunen de geestelijke en culturele behoeften van mensen van verschillende religies. Mensen die niet bijzonder religieus kan nog steeds profiteren van de spirituele benadering van de behandeling, echter, en van behandelingsmodaliteiten zoals meditatie die stress te verminderen.