Over Red Rice Gist

Over Red Rice Gist

Wetenschappelijk bekend als Monascus purpureus, rode rijst gist produceert het belangrijkste ingrediënt in een krachtig en breed cholesterol voorgeschreven medicatie. Een groeiend aantal studies ondersteunen het gebruik van rode rijst gist zelf, al is de natuurlijke aanvulling is niet zonder risico's.

Toepassingen

Rode rijst gist verlaagt cholesterol. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de doorbloeding bij mensen met een gedeeltelijk geblokkeerde slagaders en helpt mensen met diabetes hun ziekte te beheren, maar klinisch bewijs voor deze twee bestemmingen is zwak. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft niet goedgekeurd enige toepassingen van rode rijst gist.

Bewijs voor het verlagen van cholesterol

Rode rijst gist bevat biologisch actieve stoffen genoemd monacolins die binden met en verwijderen cholesterol in het bloed. Farmaceutische bedrijven hebben gecommercialiseerd monacoline K als het medicijn lovastatine (bijvoorbeeld Mevacor van Merck), en een aanzienlijke hoeveelheid van het klinisch onderzoek ondersteunt de effectiviteit van rode rijst gist door zichzelf voor het verlagen van cholesterol. Een groep van Californië onderzoekers onder leiding van David Heber gerapporteerd in het februari 1999 American Journal of Clinical Nutrition, dat, in vergelijking met een placebo, een commercieel verkrijgbare rode rijst gist supplement aanzienlijk verlaagd cholesterol. Veel meer recent, op 16 juni 2009, de redactie van de Annals of Internal Medicine samengevat een studie dat patiënten toonde die waren gestopt met het voorschrijven van cholesterol medicatie vanwege bijwerkingen realiseerde adequate therapeutische voordelen en minder problemen wanneer ze overgestapt naar een rode rijst gist supplement.

Doseren

Tijdens klinische studies werden de patiënten de meeste voordelen ontvangen van het nemen van tussen 1.200 mg en 1.800 mg van rode rijst gist poeder twee keer per dag met voedsel.

Voorzorgsmaatregelen

Omdat rode rijst gist produceert veel van de effecten van cholesterol-verlagende en anticlotting medicijnen, de Mayo Clinic adviseert patiënten volgen de voorzorgsmaatregelen voor die voorschriften bij het nemen van rode rijst supplementen. Dit betekent dat u geen gebruik maken van rode rijst gist als je zwanger bent of borstvoeding geeft of als u een verminderde leverfunctie heeft. Ook moet u rode rijst gist zeer zorgvuldig als je bloeden problemen hebben ervaren gebruiken. Potentieel, maar niet goed gedocumenteerd, mogelijke bijwerkingen van rode rijst gist omvatten astma, winderigheid, nierproblemen en spierpijn.

Producten

De federale Dietary Supplement Labels Database bevat twee producten die rode rijst gist als hun primaire ingrediënt bevatten. Nature's Bounty verkoopt capsules met slechts 600 mg poeder van rijst gist, terwijl Puritan's Pride Co-10 Plus Red Rice Gist bevat 600 mg van de gist en 60 mg van het enzym in een zachte gel formulering. Geen van deze producten voor te stellen bepaalde informatie over de vermeende voordelen voor de gezondheid van het nemen van rode rijst gist supplementen. Etiketten beide producten 'staat alleen dat rode rijst gist is te zien in "de traditionele Chinese dieet voor eeuwen."