Over recept bril

Over recept bril

Het juiste recept bril kan de kwaliteit van leven in veel opzichten verbeteren. Een optometrist of oogarts zal een fysiek oog examen doen om de gezondheid van de ogen te controleren, en dan adviseren een recept.
Recept brillen ontwerp heeft een lange weg afgelegd in de afgelopen jaren dus iedereen is zeker iets geschikts te vinden.

Geschiedenis

De exacte datum van de eerste paar recept bril werd uitgevonden is niet bekend. De vroegste bewijzen van recept brillen gebruik is in de 13e eeuw. Echter, het was pas in de 15e eeuw die bril voor afstand werden uitgevonden. Deze eerste glazen waren zeer rudimentair. Ze hadden op zijn plaats worden gehouden door de hand. In de 17e eeuw, een Londense opticien ontwierp de eerste zijstukken voor een bril die manier konden op slijtage vermogen.

Benjamin Franklin vond de eerste bifocale in 1784. Deze toegestaan ​​voor afstand en close up visie correctie.

Het was pas in de 19e eeuw dat de artsen een manier gevonden om de ogen te onderzoeken en set voorschriften. Voordat dit, mensen net geprobeerd verschillende brillen tot het vinden van degene die het beste werkte.

Betekenis

Recept bril worden gebruikt om de volgende visuele handicap te verbeteren:

Bijziendheid of myopie: Bijziendheid ontstaat wanneer je kunt zien voorwerpen duidelijk close-up, maar ze zijn vaag ver weg.

Dichtbij scherpstellingsproblemen of Presbyopie: Presbyopie gebeurt geleidelijk als het oog verliest zijn vermogen om te focussen op nabije objecten.

Verziendheid of hypermetropie: Verziendheid treedt op wanneer u objecten duidelijk te zien in de verte, maar ze zijn wazig close-up.

Astigmatisme: Astigmatisme treedt op wanneer er een kromming in zowel het hoornvlies of de lens van het oog.

Functie

Brillenglazen zijn cilindrisch of sferisch. Een bolvormig oppervlak is gevormd als een bal met enige rondheid overal. De lenzen kunnen curve ofwel naar binnen (concaaf) of naar buiten (convex). Concave oppervlakken altijd op de achterkant van de lenzen.

Een cilindrische lens heeft de vorm van een voetbal.

Het scherpstellen van een bril wordt bepaald door de dikte, brekingsindex, en het verschil in kromming tussen de voor- en achterkant. De brekingsindex wordt bepaald door een gegeven materiaal van de lens is van bochten licht. Een hogere brekingsindex betekent meer licht bocht vermogen.

Concave lenzen helpen juiste bijziendheid. Cilinderlenzen helpen juiste astigmatisme, en bolle lenzen worden gebruikt om de juiste verziendheid helpen.

Identificatie

Prescription brillenglazen zijn onderverdeeld in vier categorieën.

Enkelvoudige glazen worden vaak voorgeschreven voor mensen onder de veertig. Enkelvoudige glazen hebben dezelfde focal stroom in de hele lens. Daarom worden ze gebruikt om alle oogaandoeningen te behandelen.

Bifocale lenzen bestaan ​​uit twee delen. Het bovenste deel van de lens helpt met de afstand en de bodem met close-up visie. Bifocale zijn nu beschikbaar met of zonder de lijn over het midden.

Trifocal lenzen hebben drie gezichtsvelden: De top van afstand, midden voor intermediate en bodem voor close-up lezen. Trifocals verschillen van bifocale doordat zij hoger zijn aangebracht op het oog.

Multifocale lenzen bevatten bifocale, trifocal, en progressieve toevoeging lenzen. Progressieve lenzen zijn bifocale zonder lijnen. Hun macht neemt toe van boven naar beneden met geen duidelijke scheidslijn tussen de machten.

Overwegingen

De prijs voor het recept bril varieert. Sommige factoren die de prijs bepalen zijn de brekingsindex niveau, lens materiaal, gespecialiseerde lenzen, en verven.

De fabrikant is een andere factor in de prijs van brillenglazen. Designer brillen kost meer dan generiek. Controleer altijd met uw verzekeraar om te zien welke glazen worden gedekt door uw plan. Sommige verzekeringen dekken alleen generieke merken compleet. Als u een ontwerper merknaam te kopen, dan moet u het verschil bijbetalen.