Over Radiation Therapy behandeling voor baarmoederhalskanker

Over Radiation Therapy behandeling voor baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is bijna 100 procent genezen toen geïdentificeerd en behandeld in de vroege stadia. Radiotherapie is een van de meest effectieve manieren om cervicale kanker in de vroege stadia. Radiotherapeuten kan radiotherapie extern te beheren, zowel intern als in combinatie. Sinds 1940, met de introductie van de Pap-test - een routine-bekken-examen voor vrouwen boven een bepaalde leeftijd en degenen die incidenten risico factors-- van baarmoederhalskanker die resulteren in de dood vertonen is gedaald met 75 procent.

Vroege diagnostiek en preventie

Baarmoederhalskanker groeit langzaam; dat is de reden waarom de jaarlijkse bekken examens zijn zo effectief in de vroege detectie van dit programma. Cervicale kanker begint met normale gezonde cellen in de cervix - de cm lange kanaal bij het ondereinde van de baarmoeder die aansluit op de achterkant van de vagina - beginnen te muteren, ontwikkelen abnormaal. Hoewel baarmoederhalskanker is zeer goed te behandelen, meer dan een derde van de vrouwen gediagnosticeerd met de ziekte elk jaar sterven uit, met bijna 4.500 sterfgevallen door baarmoederhalskanker per jaar. Degenen die bezwijken aan de ziekte vaak niet om preventieve screening te krijgen; velen sterven omdat de kanker niet vroeg genoeg om effectief te behandelen werd ontdekt.

Stadia van baarmoederhalskanker

Wijzigingen in de cervix op cellulair niveau presenteren vaak het eerste teken van baarmoederhalskanker. Terwijl cellulaire mutaties niet noodzakelijk kanker, cervicale intra-epitheliale neoplasie (CIN) of cervicale dysplasie wordt vaak aangetroffen bij vrouwen vóór een cervicale kankerdiagnose.
Invasieve carcinoom, een vroege vorm van baarmoederhalskanker, beïnvloedt alleen de buitenste laag van cervicale cellen. Indien onbehandeld de kanker dringt dieper in de cervix en de kanker veel moeilijker te behandelen.
Zelfs de meer geavanceerde vorm van baarmoederhalskanker, bekend als invasieve baarmoederhalskanker (ICC) is nog steeds bijna 100 procent genezen als gevangen voordat het doordringt de baarmoederhals te diep of verspreidt naar andere organen. In dit stadium heeft kanker doorgedrongen diep in de cervix en eventueel in naburige weefsels en organen. Indien niet gediagnosticeerd voordat het een ernstige mate van penetratie bereikt en verspreidt zich verder dan de voortplantingsorganen, invasieve baarmoederhalskanker doodt 95 procent van de getroffen.

Radiation Therapy voor baarmoederhalskanker

De meest effectieve manier om cervicale kanker te roeien is de kankercellen te snijden voordat ze doordringen buiten het slijmvlies van de baarmoederhals. Om dit effectief te doen, radiotherapie is een veel voorkomende vorm van behandeling. Wanneer baarmoederhalskanker patiënt geavanceerder wordt radiotherapie vaak gebruikt in combinatie met chemotherapie. Radiotherapeuten beheren radiotherapie zowel intern als extern, en soms te beheren beide vormen gelijktijdig bij de behandeling van patiënten met gevorderde baarmoederhalskanker.

Externe Radiotherapie

Uitwendige radiotherapie wordt toegediend met behulp van een machine die x-stralen op het lichaam is gericht, meestal aangeduid als bestraling, om uitwendige bestraling te korten. Dit is een maandag-tot en met vrijdag poliklinische procedure die plaatsvindt in de loop van 4 tot 6 weken.
EBRT vereist uitgebreide planning voor de behandelingen beginnen. Vaak oncologen een plan opstellen om line-up van de stralenbundel om specifiek richten op de baarmoederhalskanker uit meerdere richtingen. Soms ECRT wordt gebruikt om cervicale kanker te behandelen enkele weken, dan aan het einde van de behandeling wordt aangevuld met een explosie van inwendige bestraling (hieronder beschreven) die direct in de baarmoederhals ingebracht.

Internal Radiation Therapy

Implantaat straling, of brachytherapie, vereist het inbrengen van kleine capsules van radioactief materiaal direct in de baarmoederhals. Deze methode van baarmoederhalskanker behandeling straalt het de baarmoederhalskanker rechtstreeks en minimaliseert de onnodige blootstelling aan straling van andere organen. Implant straling het invoegen een kleine radioactieve inrichting in de cervix, via de vagina zich nog steeds binnen de patiënt gedurende een tot drie dagen. Dit is niet een voortdurende behandeling en gewoonlijk voorgevormd maximaal tweemaal tijdens de behandeling van de patiënt. Patiënten blijven in het ziekenhuis, terwijl de radioactieve apparaat is binnen hen.
Sommige ziekenhuizen zijn overgang naar een nieuwere wijze van interne bestraling, de zogenaamde high-dose rate (HDR) brachytherapie. Deze behandeling is intenser en vaker te worden uitgevoerd. De patiënt ondergaat stralingstherapie tussen 30 minuten tot een uur tot vijf keer tijdens de behandeling.

Side Effects

Straling behandeling zelf is niet pijnlijk; Patiënten lijden vaak uitgebreid als gevolg van de bijwerkingen van de behandeling. Bijwerkingen die vaak voorkomen bij patiënten onder andere vermoeidheid, verminderde energie, frequente of ongemakkelijk plassen, en dunne ontlasting of diarree. Patiënten kunnen ook irritatie van de huid te ervaren en te verliezen schaamhaar. Een van de meest ernstige bijwerkingen van bestraling bij baarmoederhalskanker behandeling het potentieel te voorkomen dat de eierstokken werking die early-onset menopauze bij jongere vrouwen induceert.
Problemen met de vagina is bekend dat ze ontstaan ​​na bestraling. Verhoogde dichtheid en een gebrek aan flexibiliteit kan seksuele ontmoetingen en het bekken examens pijnlijk of ongemakkelijk. Veel patiënten geïnstrueerd om deze verstevigend effect tegen door een dilatator tijdens behandeling.