Over PMS

Over PMS

Premenstrueel syndroom, of PMS, stakingen vlak voor je menstruatie begint, waardoor het met een scala aan fysieke en emotionele symptomen. Ongeveer 85% van de vrouwen worden beïnvloed door een zekere mate van PMS, volgens de American College van Verloskundigen en Gynaecologen. Als u last heeft van PMS, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om uw klachten te verlichten.

Symptomen

Emotionele symptomen van PMS zijn prikkelbaarheid, woede, depressie, huilen, angst, paniekaanvallen, terugtrekking uit de normale activiteiten, verwarring, hunkeren naar voedsel en moeite concentratie of slapen. Gevoelige borsten, hoofdpijn (waaronder migraine), pijnlijke gewrichten, een opgeblazen gevoel, krampen, rugpijn, gewichtstoename, en zwelling van de handen en voeten zijn typische fysieke symptomen. De symptomen variëren van vrouw tot vrouw en het is mogelijk om de symptomen te ervaren een maand, maar niet de volgende.

Oorzaak

Artsen hebben niet gevonden een definitieve oorzaak voor PMS, maar geloven dat het optreedt als gevolg van de verandering in de hormoonspiegels dat gebeurt in de tweede helft van de menstruele cyclus. Het is niet duidelijk waarom sommige vrouwen hebben ernstige symptomen, terwijl anderen ervaren nooit een PMS symptomen.

Diagnose

Om een ​​diagnose van PMS te ontvangen, moet je de symptomen uiteindelijk ongeveer 4 dagen na je menstruatie begint, interfereren met uw normale activiteiten en optreden tot ten minste 5 dagen voor je menstruatie begint gedurende 3 opeenvolgende cycli. Het is een goed idee om een ​​logboek bij van wanneer uw symptomen optreden en de ernst van de symptomen te houden en deze informatie met uw arts te delen. Uw arts zal u vragen stellen over uw symptomen uit te sluiten van een depressieve of angststoornis of premenstruele dysfore stoornis (PMDD), een ernstige vorm van PMS. Als je depressief bent, zult u symptomen ervaart tijdens de gehele maand, in plaats van alleen de dagen voor je menstruatie begint.

Behandeling

Er zijn een aantal veranderingen in levensstijl die u kunt maken die kunnen helpen uw symptomen. Artsen raden het nemen van een multivitamine met 400 microgram foliumzuur en calcium supplement te proberen om een ​​aantal symptomen te verlichten. Regelmatige lichaamsbeweging is aan te bevelen, als een dieet rijk aan granen, groenten en fruit. Als u last heeft van PMS, moet je alcohol, cafeïne, en zout en suikerhoudende voedingsmiddelen te vermijden, omdat deze stoffen de symptomen erger kan maken. Yoga, massage en stress relief technieken zijn nuttig bij het beheer van de emotionele aspecten van PMS, terwijl ibuprofen, naproxen en aspirine kan helpen verlichten hoofdpijn, rugpijn, krampen en pijn in de borst. Als geen van deze dingen zijn nuttig, kan uw arts voorstellen dat je begint met de pil om de eisprong te voorkomen, dat je fysieke symptomen moeten verlichten. Anti-depressiva kan behulpzaam zijn bij het beheer van de emotionele symptomen als er niets dat je hebt geprobeerd op eigen houtje heeft geholpen zijn.

Op zoek naar hulp

Moet u contact opnemen met uw arts voor hulp bij het beheren van uw symptomen als u een van de volgende problemen ondervinden: suïcidale gedachten, pijnlijke lichamelijke symptomen, slechte prestaties op school of op het werk, problemen met uw persoonlijke relaties of ongepaste woede gericht op uw kinderen.