Over Natural Progesteron Therapy

Progesteron is een hormoon dat wordt gevonden in bijna alle levende wezens. Het is essentieel voor de overleving van alle vertebraten. Het kan worden omgezet in andere hormonen en wordt gebruikt in allerlei behandelingen. Natuurlijke progesteron therapie is populair omdat het niet zo hard op het lichaam als sommige andere soorten hormonale therapieën en komt niet met de gezondheid complicaties dat kunstmatige progesteron kan leiden.

Functie

Progesteron therapie is ontworpen om de symptomen te verlichten en de onevenwichtigheden die hormonale problemen zoals menopauze, PMS en zelfs een miskraam veroorzaken te elimineren. Progesteron crèmes kunnen worden gebruikt om ziek humeur, stemmingswisselingen en de fysische manifestaties van hormonale veranderingen en onevenwichtigheden verlichten.

Kenmerken

Natuurlijke progesteron therapie wordt algemeen toegediend in de vorm van een crème. Omdat de crème wordt opgenomen in je systeem, zul je beginnen met het hormoon absorberen ook. Omdat natuurlijke progesteron is gevonden in uw systeem al, je lichaam zal niet negatief reageren op deze of beschouwen het als een "bedrieger."

Effecten

Natuurlijke progesteron therapie steadies normale functies van het lichaam. Deze functies kunnen zijn in rep en roer als je net hebt ervaren een grote verandering in je hormonen, zoals het hebben van een baby, het hebben van een miskraam, het hebben van uw menstruele cyclus of in de menopauze. Natuurlijke progesteron compenseert uw hormoonspiegels en stelt u in staat om regelmatig te slapen, herstelt je libido en minimaliseert de risico's van vele hormonale complicaties zoals bloedklonters, schildklier storing, hart-en vaatziekten en verschillende vormen van kanker.

Voordelen

Progesteron heeft vele voordelen in hormoonvervangende therapieën vergelijking met synthetisch oestrogeen. Progesteron zal niet interfereren met de embryonale ontwikkeling, dat is van cruciaal belang als u zwanger bent of in de hoop zwanger te worden. Het maakt ook niet bemoeien met uw bloedsuiker, in tegenstelling tot oestrogeen die eigenlijk diabetes kan veroorzaken.

Waarschuwing

Wanneer u overweegt het even welk type van hormonale substitutietherapie, ook natuurlijke progesteron therapie, moet u nauw samen met uw arts om te verzekeren dat u niet onaangenaam of ongezonde bijwerkingen ervaren. Terwijl progesteron therapie is waarschijnlijk de minst risicovolle soort hormoontherapie, nog steeds moet je de situatie zorgvuldig sinds een onbalans van welke hormonen, waaronder progesteron te evalueren, kan mogelijk doen permanent cellulaire schade en verhoogt het risico op vele vormen van kanker.

Misvattingen

Veel vrouwen melden dat ze "niet helder denken" als ze eenmaal de menopauze in te voeren. Historisch gezien hebben de artsen dit gebrek aan duidelijkheid toe te schrijven aan de extreme emotionele hoogte- en dieptepunten in verband met deze fase van vrouwelijke leven. Echter, veel onderzoekers geloven nu dat er een duidelijk verband tussen hormonale onbalans en cognitieve problemen. Natuurlijke progesteron therapie kan helpen focussen en duidelijk uw geest als fysiek voelen beter.