Over MRI Scans

Over MRI Scans

Magnetic resonance imaging, ook wel MRI, is een medische scan die wordt gebruikt om de interne structuur van een lichaam zien. Het is vergelijkbaar met een röntgen- of CT-scan, MRI hoewel technologie maakt gebruik van radiogolven en een krachtige magneet in plaats van ioniserende straling. De MRI-scan is een vrij modern hulpmiddel bij het herkennen van gezondheidsproblemen en is zeer veilig beschouwd. Een niet-invasieve procedure, kan het helpen artsen de diagnose veel verschillende ziekten en afwijkingen.

Geschiedenis

MRI-technologie kan worden teruggevoerd tot 1946 toen twee wetenschappers onafhankelijk geëxperimenteerd met nucleaire magnetische resonantie, ook wel bekend als NMR. Deze wetenschappers, Felix Bloch en Edward Purcell, zou zowel verdienen een Nobelprijs voor hun succesvolle experimenten. Het was echter niet tot 1970 dat magnetische resonantie zou worden gebruikt om ziekte te bestuderen. Het was Raymond Damadian die zich realiseerde dat de technologie tumoren kon identificeren. Tegen het midden van de jaren 1970, werden computers gebruikt om zeer gedetailleerde beelden te produceren van magnetische resonantie scans, en wetenschappers hebben fine-tuning MRI-technologie sinds die tijd.

Doel

Het doel van MRI scans potentiële problemen binnen het lichaam te identificeren. De technologie zorgt voor zeer heldere beelden van de interne structuren, die professionals in de gezondheidszorg kan gebruiken om botten, weefsels en organen afwijkingen te diagnosticeren. MRI-scans kunnen loep vele gebieden, met inbegrip van de hersenen, wervelkolom, bekken, gewrichten, buik, hart en bloedvaten.

Voorbereiding voor MRI

Voorbereiding van een MRI-scan is zeer minimaal, aangezien het een niet-invasieve procedure. Bij gelegenheid, zullen artsen vragen patiënten zich te onthouden van eten of drinken voordat de scan. Als de arts geen speciale verzoeken te doen, dan is de patiënt moet eten, drinken en neem dagelijks medicatie zoals gebruikelijk. Elke geïmplanteerde medische hulpmiddelen, patches of pacemakers moeten tijdens de medische screening voordat de procedure om de aandacht van de arts worden gebracht. Uit voorzorg, artsen raden ook aan dat er geen make-up gedragen worden voor de scan, zoals sommige cosmetische producten sporen van metalen die interfereren met de magneet van de machine kan bevatten.

Wat te verwachten

Hoewel de procedure klinkt misschien ontmoedigend, een MRI is vaak volledig pijnloos. Soms, een kleurstof contrast moet resultaten tonen, dat een IV vereist. De naald die voor dit IV is zeer klein. Een ziekenhuis jurk zal worden geleverd voor de scan, als metaal wordt vaak gevonden in de kleding. Om dezelfde reden moeten alle sieraden tijdelijk verwijderd. De patiënt zal liggen op een tafel en worden gleed in een grote, ronde machine. Afhankelijk van het gebied van het lichaam wordt bestudeerd, een MRI duurt gewoonlijk 15 tot 60 minuten.

Risico's

MRI-scans worden beschouwd als zeer veilig procedures die geen weefselschade veroorzaken. Zelfs in gevallen waarin een IV nodig is, de kleurstof contrast gebruikt is zeer veilig en mag niet leiden tot allergische irritatie. De krachtige magneet in de scanner kan snel aantrekken van metalen voorwerpen, echter, dat is de reden waarom alle metalen uit het lichaam moet worden verwijderd. Anders zou een voorwerp iemand slaan als het wordt getrokken naar de magneet. Dit is het grootste risico met een MRI, dat is de reden waarom de juiste voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen.

Resultaten

Zodra de MRI-scan voltooid is, worden beelden en bestudeerd door een radioloog. De radioloog zal de resultaten te interpreteren en te melden aan het toezicht op de patiënt de arts. Het is de controlerende arts die de patiënt direct te diagnosticeren. Gewoonlijk moet de patiënt de resultaten van een MRI binnen een week leren.