Over mensen met ziekte van Crohn

Mensen getroffen door de ziekte van Crohn lijden aan een ontstoken maagdarmkanaal, ook wel ileitis of enteritis.The ziekte kunnen zich overal in het spijsverteringskanaal maar slaat gewoonlijk het onderste deel van de dunne darm of het begin van de dikke darm. Symptomen kunnen levensstijl van de persoon te verstoren door middel van pijn, angst, verlegenheid, sociale en lifestyle onderwerpen.

Symptomen

Ernstige diarree, kramp en buikpijn. Verminderde eetlust en gewichtsverlies resultaat van het onvermogen om voedsel goed te verteren.

Diagnose

Ziekte van Crohn kan worden gediagnosticeerd door een lichamelijk onderzoek of röntgenstraling en andere tests zoals barium X-stralen, colonoscopie, sigmoïdoscopie, ontlasting analyse of weefselbiopsie.

Oorzaken

Genetica een rol spelen; ongeveer 20 procent van de patiënten hebben een ouder, kind, broer of zus met de ziekte. Een andere vermoedelijke oorzaak een virus of bacterie die het immuunsysteem opwekt en ontsteekt het spijsverteringskanaal.

Risicofactoren

Mannen en vrouwen zijn ongeveer in gelijke mate getroffen. Het is meer waarschijnlijk te vinden tussen de 20 en 30 met Kaukasiërs, vooral die van de joodse en Europese afkomst.

Behandeling

Medicamenteuze therapie kan helpen bij het verminderen van de ontsteking. In sommige gevallen, chirurgie verwijdert of herstelt beschadigde delen van het spijsverteringskanaal. Er is echter geen werkelijke genezing voor de ziekte van Crohn.

Drugs

Anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn de basisbehandeling. Immuunsysteem suppressors ook het immuunsysteem die ontstekingen veroorzaken verminderen. Antibiotica behandelen abcessen. Andere geneesmiddelen zoals anti-diarrheals, pijnstillers of voedingssupplementen behandelen symptomen.

Steungroepen

Familie en vrienden spelen een grote rol in ondersteuning. Hoofdstukken van organisaties zoals de Crohn en Colitis Foundation of America (CCFA) informatie te verstrekken en toegang tot ondersteuning van groepen.