Over Low Calcium Diet & Osteoporose

Over Low Calcium Diet & Osteoporose

Calcium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol in de botopbouw proces speelt. In feite, de botten en tanden maken bijna 99 procent van calcium in het lichaam. Zuivelproducten zijn rijk aan calcium, net als enkele groene groenten en andere voedingsmiddelen. Veel voedingsmiddelen, zoals ontbijtgranen, brood en sappen zijn verrijkt met calcium en calcium supplementen zijn direct beschikbaar in de meeste supermarkten. Een gebrek aan calcium vroeg in het leven kan leiden tot de verlammende ziekte, osteoporose, latere leeftijd. Ondanks agressieve calcium bewustmakingscampagnes, is geschat dat minder dan een kwart van de Amerikaanse bevolking krijgt voldoende calcium in hun dieet.

Identificatie

Osteoporose wordt vaak gezien als de ziekte van een oudere vrouw, omdat het van invloed is bijna een derde van alle vrouwen boven de leeftijd van 70. Maar het is in werkelijkheid een adolescent ziekte met een geriatrische uitkomst. De dichtheid van het skelet wordt voornamelijk bepaald tijdens de jaren kinderen en adolescenten, dus als voldoende calcium niet opgenomen in deze jaren osteoporose waarschijnlijk in de persoon ouder wordt, waardoor de botten broos worden en breken.

Geschiedenis

De National Institutes of Health opgericht optimale niveaus van inname van calcium die nodig is voor de preventie van osteoporose in 1994 tijdens een consensus conferentie over het mineraal. Op dat moment was de consensus dat de meeste Amerikanen genoeg calcium in hun dieet niet krijgen. Recente studies gepubliceerd door de "Journal of the American Medical Association" geeft aan dat minder dan een kwart van de Amerikaanse volwassenen halen de aanbevolen hoeveelheid calcium.

Misvattingen

Omdat nierstenen bestaan ​​voornamelijk uit calcium was het op een bepaald moment geloofde dat teveel calcium was de boosdoener. Als gevolg daarvan sommige artsen aangemoedigd hun patiënten die aan nierstenen te lijden aan een laag-calcium dieet eet. Recente studies gepubliceerd in het "New England Journal of Medicine" en gerapporteerd in "Medical News Today" geven aan dat een alternatief dieet dat is laag in zout en dierlijke eiwitten was veel effectiever in het voorkomen van de vorming van nierstenen dan een laag-calcium dieet . De studie toonde ook aan een laag calciumgehalte ontneemt het lichaam van de calcium noodzakelijk voor de groei en instandhouding van bot, hetgeen kan leiden tot osteoporose.

Waarschuwing

Naast het feit dat de bepalende factor in de ontwikkeling van osteoporose, een laag calciumgehalte heeft talrijke andere afwijkende effecten. Een studie gemeld door de Universiteit van Colorado Extension wijst op een verband tussen verminderde inname van calcium en een hoge bloeddruk. Onderzoekers in Japan in een studie gepubliceerd in het januari 2009 nummer van het 'Journal of Parodontologie "dat zogende moeders die niet genoeg calcium kreeg riskeerde botverlies in het weefsel rondom de tanden en tandvlees gesloten.

Betekenis

Calcium supplementen kunnen de kosten van osteoporose gerelateerde gezondheidszorg in de Verenigde Staten aanzienlijk verminderen. Calciuminfo.com schat een kostenbesparing van meer dan $ 12 miljoen per jaar voor elk 1 procent van de bevolking die genoeg calcium krijgt in hun dieet.