Over linkshandigen

Linkshandige mensen hebben altijd net een beetje anders geweest. Slechts 7 tot 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig. Iets meer mannen dan vrouwen zijn linkshandig.

Oorzaken

Genetica zijn, tot nu toe, de enige link onderzoekers hebben ontdekt. De meeste kinderen zullen beginnen om een ​​hand gunst voor zichzelf voeden en gewoon plukken iets omhoog, zodat linkshandigheid gebeurt vanzelf. Als iemand verliest of verwondt zijn rechterhand, dan linkshandigheid is de voor de hand liggende resultaat, maar hij wilde niet dezelfde eigenschappen als degenen die links van nature worden uitgedeeld.

Creativiteit

Het is een gemeenschappelijke overtuiging dat linkshandigen creatiever, maar er is een reden waarom sommige linkshandigen creatiever kunnen zijn. De rechterhelft van de hersenen is de dominante kant met linkshandig. Het gedeelte van de hersenen geassocieerd met creatieve, niet-lineair denken. Dus linkshandigen worden vaak beschouwd als genetisch meer creatief te zijn.

Geschiedenis

In minder bewust tijden werden linkshandigen kwaad of slecht beschouwd, met sommige zelfs verbrand als heksen. Nog in het begin van 1900, sommige ouders nog steeds geprobeerd om hun kinderen over te schakelen naar het gebruik van hun rechterhand. Deze praktijk kwam uit voorbije eeuwen toen er geen eetgerei of stromend water. Mensen werd geleerd om te eten met hun rechterhand en gebruik de linker hand voor elke verzorging en toilet behoeften. Het was gewoon een slechte hygiëne aan de linkerhand te gebruiken, zodat de mensen begonnen aan degenen die hun linkerhand voornamelijk gebruikt als onrein associëren.

Linkshandigen en uitdagingen

Meer linkshandige producten zijn nu beschikbaar dan ooit tevoren, maar linkshandigen worden nog uitgedaagd door strijken, met behulp van een schaar en probeert te schrijven op papier dat is gebonden aan de rechterkant. Veel linkshandigen hebben geleerd om deze taken rechtshandig en veel linkshandigen worden ambidextrous beschouwd doen omdat ze zo veel kunnen doen met hun rechterhand. Echter, kunnen de meeste linkshandigen niet schrijven met hun rechterhand.

Beroemde linkshandigen

Zowel Ronald Reagan en Bill Clinton werden linkshandig, net als Barack Obama. Henry Ford van Ford Motors was linkshandig, en zo zijn Tom Cruise en Ted Koppell. Veel schrijvers, kunstenaars en acteurs zijn ook linkshandig, evenals visionairs in de wetenschap en de geneeskunde.