Over Laser Dental Work

Over Laser Dental Work

Als lasertechnologie voorschotten, de aanvragen voor het gebruik van lasers uitbreiden ook. Veel mensen houden niet van naar de tandarts gaan, omdat het pijnlijk kan zijn. Dental lasers worden nu gebruikt om een ​​verscheidenheid van aandoeningen, vaak zonder pijn of onaangenaam geluid van een boor.

Soorten

Verschillende soorten lasers ontwikkeld om verschillende taken uit te voeren. Een onzichtbare laserstraal wordt gecreëerd door koolstofdioxide lasers. Neon en helium worden toegevoegd aan de bundel om een ​​rode kleur maken, zodat de tandarts te zien waar de laser. Dit type laser niet ver doordringen in het weefsel en is uitstekend voor de behandeling van problemen gom oppervlakken. Kooldioxidelasers laat een tijdelijke koolstof residu, dat de wond blijft eronder schoon. Argon lasers zorgen voor een blauw-groen licht. Deze lasers worden gebruikt tandcement en Chang moleculaire structuur van de cement te genezen. Andere laser types soms gebruikt in de tandheelkunde omvat Ebrium: YAG lasers, Nd lasers en Helium: YAG lasers.

Toepassingen

Dental lasers worden gebruikt om een ​​grote verscheidenheid aan aandoeningen te behandelen. Lasers kunnen worden gebruikt om verborgen holten, dof gevoeligheid voor warm en koud vinden size gommen en genezen TMJ. Lasers kunnen soms in plaats van een conventionele tandheelkundige boor worden gebruikt en kan pijnloos het tandvlees plooien die zich kunnen voordoen in kunstgebit repareren. Lasers kunnen ook de behandeling van beperkte tong beweging en de spraak problemen die soms veroorzaakt.

Voordelen

De lichtstralen uitgezonden door tandheelkundige lasers kunnen zeer nauwkeurig worden gericht, waardoor schade aan het omringende weefsel. Het gebruik van een laser behandeling minimaliseert bloeden omdat helpen bloedstolling en vaak overbodig steken. Omdat laserlicht doodt bacteriën, het steriliseert het te behandelen gebied als wordt gewerkt, waardoor de kans op infectie. De lengte van de golven in het licht van een laser kan worden geregeld precieze instelling van de laser voor specifieke taken mogelijk. In sommige procedures kan een laser worden gebruikt in plaats van de traditionele boor, waarbij sommige patiënten ongemakkelijk maken. Lasers kunnen ook verminderen de noodzaak voor anesthesie en helende tijden.

Nadelen

Hoewel de prijzen variëren sterk met de procedure, de behandeling met een tandheelkundige laser is vaak vrij duur. Er zijn nog enkele algemene procedures die een laser kan worden gebruikt voor, bijvoorbeeld het verwijderen van oude vullingen en kronen. Hoewel het gebruik van een laser kan vaak de behoefte aan anesthesie, kan niet volledig elimineren de noodzaak voor iedereen. Wanneer een laser wordt gebruikt om tanden witter kan de resultaten vrij dramatisch na één behandeling.

Misvattingen

Hoewel veel verzekeringsmaatschappijen hebben geen betrekking op cosmetische ingrepen, zoals het bleken van tanden, veel dekking van het gebruik van een laser om gaatjes te behandelen. Lasers zijn veilige en effectieve vormen van behandeling voor vele tandheelkundige voorwaarden en zijn net zo veilig voor kinderen als voor volwassenen. Omdat de golflengte van de lichtbundel van een laser kan worden aangepast, kan het doelwit hard of zacht weefsel en diverse weefsels dichtheden. Dit betekent dat het niet mogelijk de tandarts per ongeluk de binnenkant van de mond branden met de laser tijdens het werken op de tanden.