Over Knee Verstuikingen

De knie is een van de meest ingewikkelde gewrichten in het lichaam. Letsel aan een van de ligamenten kan een knie verstuiking veroorzaken. Het type en de knie verstuiking afhankelijk van de locatie en ernst van het letsel. Knie verstuikingen zijn een van de meest voorkomende vormen van sportblessures, die vaak eindigen de carrières van professionele atleten.

Misvattingen

Een verstuiking is niet hetzelfde als een stam. Een stam is een soort letsel die optreedt in de spieren of in de pees die de spier hecht aan een bot. Een verstuiking is een soort letsel dat gebeurt aan een ligament. Ligamenten zijn vergelijkbaar in uiterlijk en samenstelling aan een pees, maar niet hechten aan een spier. Ligamenten enkel bot hechten aan bot en worden voornamelijk gebruikt om een ​​gezamenlijke stabiliseren plaats te verplaatsen.

Identificatie

Ligamenten zijn de sterke, vezelachtige bands die het bot verbinden met het bot te helpen de controle van de richting en de mate van beweging in een gewricht. Er zijn vier gewrichtsbanden die het kniegewricht te stabiliseren. De voorste kruisband, of ACL, weerhoudt de voorwaartse beweging van het scheenbeen. De achterste kruisband, of PCL, voorkomt het scheenbeen schuiven te ver naar achteren. De mediale collaterale ligament of MCL, loopt langs de binnenkant van het kniegewricht, terwijl de laterale collaterale ligament of LCL, loopt langs de buitenkant van de knie; deze twee ligamenten voorkomen side-to-side glijden van de dij in het scheenbeen.

Soorten

Er zijn vier graden van verstuikingen. Het eerste niveau betreft alleen de overstretching van het ligament die al dan niet leiden tot minder traan. De tweedegraads verstuiking is een scheur in het ligament die ernstig, maar niet volledig scheurt het ligament in twee delen. De derde graad verstuiking is wanneer het ligament volledig gescheurd. De vierde verstuiking breekt het ligament en beschadigt het bot het ligament werd vastgemaakt aan.

Functie

De meest voorkomende vorm van de knie verstuiking is een ACL blessure genaamd. De blessure treedt op wanneer de knie achteruit gedwongen, hetzij in een groot incident of met repetitieve bewegingen die slijten het ligament in de tijd. Wanneer de ACL is verstuikt, het zorgt ervoor dat de knie het geven en laat het kniegewricht te glijden. De instabiliteit maakt draaiende bewegingen moeilijk. Elke atleet die in staat moet zijn om scherpe bochten te maken moet een functionerende ACL. Vrouwen hebben de neiging om acht keer meer kans om een ​​ACL blessure dan mannen te ondersteunen. Revalidatie en vaak een operatie nodig is om ACL verstuikingen repareren.

PCL verstuikingen komen minder vaak voor en gaan vaak niet gediagnosticeerd. Deze letsels ontstaan ​​wanneer de knie wordt gedwongen buigen dan het normale bereik van de beweging. Vallen op de knieën kan de PCL letsel veroorzaken. Net als de ACL verstuiking, een PCL zorgt ervoor dat de knie instabiel worden. PCL verstuikingen worden meestal behandeld met revalidatie. Chirurgie wordt alleen overwogen als andere structuren van de knie zijn ook beschadigd.

MCL verstuikingen optreden wanneer iets invloed op de buitenkant van de knie, waardoor de knie hoek mediaal. Dit wordt vaak gezien in het voetbal als een atleet wordt geknipt in de knie. Meestal als de MCL wordt verstuikt, een of meer van de andere ligamenten zijn ook beschadigd. Operatie wordt bijna nooit gedaan voor een MCL verstuiking, maar de revalidatie is uitgebreid en kan zo lang als vier maanden duren.

De LCL is bijna nooit gewond geraakt bij een knie verstuiking.

Preventie / Oplossing

Aan de knie verstuikingen te voorkomen, warming-up en cooling-down stukken zijn belangrijk. Beschermende kleding en wraps kan helpen om de kniegewrichten te stabiliseren tijdens het sporten. Kracht en flexibiliteit training kan ook voorkomen knieblessures door het maken van de ligamenten beter bestand tegen letsel.

Waarschuwing

Na een knie verstuiking treedt de eerste behandelingskuur wordt genoemd rijst: rust, ijs, compressie en elevatie. De zwelling kan een paar dagen duren af ​​te nemen. Evaluatie door een arts zal bepalen welke ligamenten raakten gewond en in welke mate. Immobilisatie met een cast van bandage totdat de blessure geneest is de volgende stap. Rehab volgt zodra het letsel een kans heeft om te genezen.