Over kinderen Rolstoel Accessoires

Over kinderen Rolstoel Accessoires

Of een rolstoel is manueel of elektrisch, het hebben van de juiste rolstoel accessoires kunnen helpen een gehandicapt kind zich prettiger voelen, sparen hun energie en efficiënter zijn in hun dagelijks leven.

Zitkussen

Met lucht gevulde zitkussens of die van gel of schuim kan helpen knelpunten die kunnen voortvloeien uit zitten in een rolstoel verminderen. Ook kan bollen worden gebruikt aan de voorzijde van de zitting naar de benen van een kind te stoppen wordt samengedrukt.

Hoofdsteun

Een hoofdsteun wordt gebruikt als een verlengstuk van de rolstoel rugleuning en kan aan de stoel met een verstelbare steel. Een hoofdsteun kan worden uitgerust met een hoofdband voor kinderen die niet voldoende controle over hun hoofd en nek hebben.

Wiggen en ondersteuningen

Kinderen die last hebben van onvoldoende spierspanning kan ontvoerder wiggen nodig hebben om hun benen te houden van rollen naar buiten. Zijsteunen kan worden gebruikt om een ​​symmetrische positie, terwijl in de rolstoel te behouden.

Riemen en riemen

Voet of teen- kan worden bevestigd aan de voetsteun van de rolstoel aan de voeten van het kind op zijn plaats houden. Kinderen met een zwak bovenlichaam spieren kunnen profiteren van bandjes of een harnas om ze rechtop te houden.

Tip

Naarmate kinderen ouder worden, kunnen hun rolstoel behoeften veranderen. Kinderen met behulp van een rolstoel moeten worden beoordeeld door een ergotherapeut te zorgen dat ze met behulp van de meest geschikte apparatuur voor hun ontwikkelings-vaardigheden, volgens Living Made Easy for Children.