Over Juveniele Reumatoïde Artritis Toe Pain

Over Juveniele Reumatoïde Artritis Toe Pain

Juveniele reumatoïde artritis, of JRA, komt voor bij kinderen jonger dan 16 De precieze oorzaak van de ziekte is vooralsnog onbekend, maar duizenden kinderen over de hele wereld worden beïnvloed. Mensen die lijden aan JRA, zoals volwassen patiënten met reumatoïde artritis, pijnlijke, gezwollen en stijve gewrichten ervaring en soms een verminderde bereik van de beweging.

Optreden Rate van Juveniele Reumatoïde Artritis

JRA is niet een veel voorkomende ziekte, die zich in 50 tot 100 kinderen uit elke 100.000.

Soorten Juveniele Reumatoïde Artritis

Systemische JRA doordringt lichaam van het kind, het induceren van gezwollen, pijnlijke gewrichten, koorts en huiduitslag. Bijna 10 procent van de kinderen met de diagnose JRA systemische JRA.

Meer kinderen met JRA ervaring polyarticulair JRA, ongeveer 40 procent. Polyarticulair JRA veroorzaakt zwelling en pijn in meerdere gewrichten, maar de voorwaarde is niet van invloed op het hele lichaam.

De meerderheid van de kinderen die last hebben van JRA, ongeveer 50 procent, verduren pauciarticulair JRA. Dit type JRA alleen van invloed op een paar gewrichten, meestal minder dan vier.

Toe Pain

Gewrichtspijn, waaronder teen pijn, is vaak een van de eerste symptomen ervaren.

Behandelingen van Juveniele Reumatoïde Artritis

Naast fysiotherapie en lichaamsbeweging regimes, kan de arts een kind medicatie voorschrijven om te helpen het beheer van de pijn van het JRA. Artsen vaak voorschrijven niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAIDs) die helpen verminderen zwelling in de gewrichten.

Een andere medicatie voorgeschreven is hydroxychloroquine. Deze anti-malaria medicijn helpt ook om JRA-gerelateerde ontsteking te minimaliseren.

In ernstige gevallen kunnen artsen disease-modifying anti-reumatische drugs (DMARD's) die voorkomen dat hoge niveaus van ontsteking-inducerende eiwitten uit het invoeren van de bloedbaan voorschrijven.

Prognose van Juveniele Reumatoïde Artritis

JRA symptomen vaak in remissie gaan, en patiënten vertonen weinig of geen symptomen van de ziekte. Typisch, remissie optreedt wanneer het kind komt de puberteit en vaak blijft van kracht voor de rest van zijn of haar leven, waardoor er weinig aanwijzingen zijn dat het kind ooit last van JRA.