Over Immuunsysteem Gezondheid

Over Immuunsysteem Gezondheid

Het handhaven van het immuunsysteem gezondheid is een belangrijk element in het lichaam welzijn. Het immuunsysteem is verantwoordelijk voor de bescherming van het lichaam tegen infecties en genezing verwondingen. Het immuunsysteem is complex, waarbij witte bloedcellen en vele organen. Het is belangrijk de immuunsysteem te versterken. Het is even belangrijk om de symptomen die wijzen op immuundeficiënties identificeren.

Betekenis

Het immuunsysteem heeft een cruciale taak die het hele lichaam beïnvloedt. Met zijn complexe apparaten en processen identificeert het immuunsysteem wat natuurlijk het lichaam en wat vreemd en dus een potentiële bedreiging voor de gezondheid. Wanneer vreemde indringers worden geïdentificeerd, een gezond immuunsysteem of neutraliseert of vernietigt de indringer. Celgemedieerde immuniteit stelt T-cellen (gespecialiseerde witte bloedcellen) om kankercellen, bacteriën en virussen detecteren en vernietigen. T-cellen navigeren door de bloedstroom te zoeken en te vernietigen alles wat vreemd en bedreigend voor het lichaam (antigenen). Humorale immuniteit produceert antilichamen, die speciale eiwitten die kunnen beschadigen of te melden witte bloedcellen aan specifieke antigenen aan te vallen zijn.

Functie

Het immuunsysteem is een complex aggregatie van organen en andere systemen die witte bloedcellen, beenmerg, de lymfevaten en organen en serum factoren. Tenzij geboren met aangeboren immuundeficiëntie, het immuunsysteem functies van geboorte, ontwikkelt zich tot een uiteindelijke gezonde systeem dat het lichaam beschermen tegen infecties en verwondingen. In volwassenheid, heeft het immuunsysteem het adaptieve vermogen om antigenen (buitenaardse indringers) te identificeren en te onthouden ontwikkeld. De twee vormen van immuniteit celgemedieerde en humorale.

Aandoeningen

Er zijn een aantal aandoeningen van het immuunsysteem die de gezondheid van het lichaam beschadigen en zelfs een bedreiging vormen voor het leven. Primaire en secundaire immunodeficiëntie aandoeningen zijn die, in het eerste geval een persoon erft of, in het laatste geval worden verworven. Aangeboren immunodeficiëntie stoornissen omvatten IgA deficiëntie, een aandoening waarbij een onvoldoende IgA, een antilichaam aangetroffen in lichaamsvloeistoffen, vooral in speeksel creëren. Thymus dysplasie is een aangeboren afwijking waarbij het kind wordt geboren zonder thymus, die T-cellen produceert. Verworven stoornissen omvatten HIV / acquired immunodeficiency syndrome (AIDS). HIV is een infectie die het immuunsysteem vernietigt vernielen door T-helpercellen. Dit schakelt het vermogen van het immuunsysteem om eenvoudige infecties te bestrijden, laat staan ​​complexe bedreigingen. deze niet de mate van immunodeficiëntie ziekten.

Symptomen

Een arts kan symptomen die wijzen op een verstoorde immuunsysteem identificeren. Terwijl een neiging tot verkoudheid vangen niet symptomatisch immuunproblemen, keelpijn, verkoudheid en ernstigere respiratoire infecties, zoals longontsteking, kunnen een gecompromitteerd immuunsysteem geven. Gevolgd door respiratoir immune problemen bacteriële infecties en infecties van de mond, oren, keel en huid, met persistente en terugkerende infecties van de luchtwegen. Chronische vermoeidheid en verminderde werking van de lever kan signaleren immuunstoornissen. Raadpleeg een arts als last van dergelijke klachten.

Factoren

Factoren die het immuunsysteem beïnvloeden omvatten het feit dat een gezonde witte bloedcellen is belangrijk voor een gezond immuunsysteem. Een gezonde range voor witte bloedcellen is ongeveer 4.000 tot 12.000 cellen per microliter (één miljoenste liter) van het bloed. Een factor niet vaak besproken dat het actieve ingrediënt in marihuana, THC, verzwakt het immuunsysteem. Bovendien, omdat giftige metalen compromis het immuunsysteem, kwik amalgaam vullingen in tanden kan bijdragen tot verslechterde immuunfunctie. Aan de positieve kant, menselijk groeihormoon, HGH, bevordert een sterk immuunsysteem. Vitamine A, E en C zijn bijzonder nuttig om immuunsysteem versterken.