Over Idaho Children's Health Insurance Programs

Idaho biedt ziektekostenverzekering voor kinderen zonder dekking door de Idaho Children's Health Insurance Program (CHIP). Dekking wordt verstrekt aan kinderen die aan bepaalde voorwaarden voldoen. Iedere ouder wonen in Idaho kunnen zich aanmelden voor het programma ten behoeve van haar kind.

Definitie

CHIP is een Medicaid-programma dat de ziektekostenverzekering biedt aan kinderen. Het plan is voorzien aan weinig of geen kosten aan gezinnen die voldoen aan de eisen inkomen. De regeling betaalt voor diensten zoals ook zorg check-ups, inentingen, recepten, laboratoria en x-stralen. Meldkamer en ziekenhuisopnames worden ook behandeld.

Kwalificaties

Om in aanmerking te komen voor de dekking, moet een familie aan bepaalde eisen voldoen. Het gezin moet in Idaho wonen. Kinderen moeten onder de leeftijd van 19 en zijn de Verenigde Staten burgers of legale ingezetenen. Dekking is beschikbaar voor afhankelijke kinderen wonen in uw huis. De kwalificaties en de gezondheid behoeften te bepalen van het plan voor welke kinderen in aanmerking komen.

Plannen

Drie soorten plannen zijn beschikbaar om de gezondheidszorg te bieden aan kinderen. Het eerste plan is de Medicaid Basic Plan voor kinderen die niet hebben speciale behoeften. De kosten van het plan elke maand is $ 10 of $ 15 en is afhankelijk van het gezinsinkomen. Het tweede plan is het Medicaid Enhanced Plan en is alleen toegankelijk voor kinderen met speciale gezondheid omstandigheden of handicap. Het laatste plan is het Children's Access Card, die helpt ouders betalen de premies voor de particuliere verzekering. Dit staat open voor gezinnen die in een hogere inkomenscategorie. Het programma zal betalen tot $ 100 per maand per kind en is beperkt tot $ 300 per gezin.

Toepassing

Voor het aanvragen van de ziektekostenverzekering, moet de aanvraag om bijstand worden afgerond. In aanvulling op dit formulier, moet de aanvrager een bewijs van burgerschap en identiteit, een sofi-nummer, residentie documenten en informatie over andere ziektekostenverzekering. Tot bewijs van inkomen te tonen, moet salaris stubs voor de afgelopen 30 dagen of federale inkomstenbelasting registers worden verstrekt. Documenten gebruikt om burgerschap te bewijzen moet zijn originele, gecertificeerde documenten.

Veranderingen

Het is vereist dat de ontvangers van de ziektekostenverzekering door CHIP om bepaalde veranderingen van de Idaho ministerie van Volksgezondheid en Welzijn melden. Veranderingen die moeten worden gemeld zijn een nieuw adres of telefoonnummer, een sofi-nummer te veranderen, een nieuw gediagnosticeerde handicap of de geboorte van een kind.