Over Hypoglycemia

Hypoglykemie optreedt wanneer de bloedsuikerspiegel dalen onder gezonde niveaus. De aandoening is meestal mild en kunnen behandeld worden door het drinken of eten van voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte. Echter, wanneer onbehandeld hypoglykemie leiden tot ernstige symptomen en kan leiden tot toevallen, coma, hersenschade of de dood. Hypoglykemie is ongebruikelijk bij volwassenen, behalve als bijwerking van behandeling van diabetes, hoewel het aantal mensen die lijden aan niet-diabetische hypoglykemie stijgt.

Identificatie

De eerste symptomen van hypoglykemie typisch intern. Deze effecten omvatten honger, nervositeit, duizeligheid, vermoeidheid en een gevoel van algemene zwakte. Als de bloedsuikerspiegel blijven dalen, kan uiterlijke tekenen zichtbaar worden, zoals trillen, zweten en onduidelijke spraak. Verwarring volgt meestal deze symptomen. Als suiker niveaus blijven dalen, toevallen, coma en de dood kan leiden. Hypoglycemische episodes die zich voordoen tijdens de slaap kan leiden tot nachtelijk zweten, nachtmerries, roepende, verwarring, prikkelbaarheid en slaperigheid bij het ontwaken. Een hypoglycemie persoon kan verschijnen dronken of gedrogeerd om waarnemers.

Soorten

Hypoglykemie is vaak een neveneffect van de behandeling van diabetes. Het kan optreden als gevolg van te hoge doses insuline, uitgesteld of overgeslagen snacks na toediening van insuline, een onverwachte toename van de activiteit, of de consumptie van alcoholische dranken. Twee types van hypoglykemie komen ook voor in niet-diabetici: reactieve hypoglykemie (postprandiale hypoglykemie) en vasten hypoglycemie (nuchtere hypoglykemie). Reactieve hypoglycemische episodes optreden binnen 4 uur na het eten. Vasten hypoglykemie wordt meestal veroorzaakt door een onderliggende ziekte, zoals hormonale tekortkomingen of bepaalde typen tumoren. Zowel reactief en vasten hypoglykemie veroorzaken symptomen vergelijkbaar met die ervaren tijdens diabetes gerelateerde hypoglykemie. Neonatale hypoglykemie is een voorwaarde exclusief voor pasgeborenen.

Preventie / Solution

Preventie en behandeling van hypoglykemie omvat het bepalen van de onderliggende oorzaak van de aandoening, en het maken van de noodzakelijke veranderingen in de medicatie, dieet of activiteit. Het veranderen van medicatie doses, met een insulinebehandeling zoals gepland en regelmatig eten kan meestal voorkomen hypoglykemie gerelateerd aan diabetes. Reactieve hypoglykemie wordt vaak behandeld door een aangepast dieet alleen, en de behandeling kan onder andere het eten van zes kleine maaltijden per dag. Nuchtere hypoglykemie vereist evaluatie en behandeling van een onderliggende medische aandoeningen die kunnen bijdragen tot de ontregeling van de bloedsuikerspiegel.

Waarschuwing

Hypoglycemie is een aandoening die serieus te nemen, ongeacht de oorzaak van de ernst van de symptomen. Onbehandeld of frequente hypoglycemische episoden zijn gekoppeld aan hersenbeschadiging, epilepsie, bijnierinsuffici├źntie, pancreasfalen, diabetes, geheugenverlies, coma en de dood. Hypoglycemie een medische noodsituatie en moet zo snel mogelijk bewustzijnsverlies en blijvende zenuwcelbeschadiging voorkomen worden behandeld.

Potentieel

Hypoglykemie heeft steeds vaker bij volwassenen in de laatste paar decennia geworden als gevolg van een toename van diabetes en een afname van gezonde eetgewoonten veroorzaakt door hogere stress en meer hectische levensstijl. Chronische hypoglykemie kan invloed hebben op alle gebieden van de gezondheidszorg, de productiviteit verminderen en leiden tot angst en depressie. De afhankelijkheid van fastfood, cafeïnehoudende dranken, zoete snacks en andere ongezonde voedingsmiddelen om het te maken door de dag zal waarschijnlijk leiden tot nog hogere niveaus van hypoglykemie en diabetes onder de volwassen bevolking van de Verenigde Staten in de komende tien jaar. Naarmate meer gezondheidswerkers zich bewust worden van deze trend, is het openbaar onderwijs op hypoglykemie en goede voeding die meer aandacht. De inspanningen om het publiek bewust van de symptomen en het voorkomen van hypoglykemie wordt verwacht te groeien toenemen.