Over Hoesten

Een hoest is een reflex die afscheidingen verdrijft zoals slijm uit de luchtwegen. Er zijn vrijwillige en onvrijwillige hoesten. Een arts, in het uitsluiten van de aanwezigheid van bacteriën en andere infecties en het voorkomen van de verspreiding van de lucht-en vaatziekten, moet aanhoudende, ernstige hoest controleren.

Soorten

Er zijn twee soorten van hoest, productieve of onproductieve. Een productieve hoest wordt slijm te verdrijven uit het lichaam. Een niet-productieve of droge hoest, niet.

Time Frame

Artsen meten hoest ernst in de tijd. Er zijn acute, subacute en chronische niveaus. Het kennen van de ernst van uw hoest zal helpen beslissen behandeling opties.

Acute hoest duren niet langer dan drie weken.

Subacute hoest duren tussen de drie en acht weken.

Een hoest is chronisch wanneer het langer dan 8 weken achter elkaar aanwezig.

Identificatie

De kleur van de stof opgehoest helpt bij het bepalen van de onderliggende oorzaak. Geel of groen slijm wordt vaak geassocieerd met een bacteriële infectie. Wit of grijs slijm soms het gevolg van roken of andere irritatie. Zeer dik slijm signaleert vaak astmatische problemen. Bruine of rode slijm geeft soms een ernstiger probleem van de longen, zoals tuberculose. Terwijl de kleur van slijm helpt bij de diagnose, het is niet de enige factor beschouwd.

Overwegingen

Het kennen van de reden achter een hoest kan soms helpen herhaling te voorkomen. Hoest veroorzaakt door irriterende stoffen of milieuproblemen kan worden vermeden, terwijl het hoesten van de verkoudheid niet kan. Leer wat de oorzaak is van de hoest en werken om herhaling te voorkomen.

Chronische, droge hoest worden meestal veroorzaakt door postnasale drip, GERD of gastro-reflex en vaatziekten en astma. Het behandelen van de voorwaarden zal hoesten verminderen.

Acute, ernstige hoest wordt vaak veroorzaakt door luchtweginfecties. Sommige infecties omvatten tuberculose, kinkhoest en longontsteking.

Rokers ontwikkelen van een chronische, droge hoest. Elimineer rokershoest door op te houden met roken.

Fibromyalgie en astma oorzaak gevoeligheid voor geuren. Dit, is draaien, zal leiden tot een persoon te hoesten wanneer sterke geuren aanwezig zijn. Praat met uw arts over alle medische voorwaarden om te zien of een hoest is een symptoom.

Aandoeningen van de longen die hoesten veroorzaken omvatten cystische fibrose, sarcoïdose en longaandoeningen. Tumoren in de longen geassocieerd met longkanker kan ook leiden tot hoesten.

Preventie / Solution

Te voorkomen of verminderen van de ernst van de hoest, neem je medicijnen zoals voorgeschreven voor chronische aandoeningen, voorkomen dat mensen met een verkoudheid en krijgen voldoende vitamine C, en omgevingsfactoren die irriteren vermijden.