Over het verbeteren van het geheugen

Over het verbeteren van het geheugen

Je geheugen kunt u de informatie die je hebt geleerd of ervaren herinneren. Vorming van het geheugen bestaat uit drie fasen: acquisitie, consolidatie en retrieval. Je hersenen ofwel slaat informatie op in je korte-termijn geheugen of lange-termijn geheugen. Als mensen ouder worden, hun herinneringen hebben de neiging te verslechteren. Geheugen technieken en veranderingen in levensstijl kunnen helpen uw geheugen te verbeteren.

Voeding

Je voeding heeft invloed op de manier waarop je hersenen functies, met inbegrip van uw geheugen. Een gezond dieet verbetert ook je geheugen. Eet zoete aardappelen, rode tomaten, groene thee, noten, zaden, citrusvruchten, lever, spinazie, broccoli, bosbessen en andere bessen om de antioxidanten, zoals vitamine C en E te krijgen, die je lichaam nodig heeft. Deze voedingsmiddelen bètacaroteen bevatten. Antioxidanten en beta-caroteen het verbeteren van de doorstroming van zuurstof door je hersenen en het lichaam, het verbeteren van je geheugen. Omega-3 vetzuren te concentreren in de hersenen en de cognitieve functie te verbeteren. U zult deze zuren in vis zoals zalm, haring, tonijn en heilbot, walnoten en lijnzaad te vinden.

Oefening

Uw niveau van de oefening beïnvloedt je geheugen ook. Als je beweegt, de zuurstof je lichaam pompt verhogen u uw hersenen, het verbeteren van uw cognitieve prestaties. Als je met een probleem studeren of werken en maak een wandeling rond het blok. Dit krijg je bloed stroomt naar de hersenen en helpt u de informatie die u probeert te leren behouden. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert ook het risico op ziekten die geheugenverlies veroorzaken, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

Life Style

Verminder de stress in je leven om je geheugen te verbeteren. Stress releases een hormoon cortisol, dat vreet aan de hippocampus, die verantwoordelijk is voor het geheugen. Het maakt ook de concentratie moeilijk. Voor geheugenconsolidatie, één van de drie fasen van het vormen van een geheugen, u voldoende slaap nodig. Overmatig alcoholgebruik beïnvloedt zelfs de eenvoudigste van het geheugen taken, zoals het opzeggen van het alfabet. Alcoholmisbruik schaadt de hersenen geheugencellen. Roken verhoogt het risico op een beroerte, wat kan leiden tot geheugenverlies en vermindert de hoeveelheid zuurstof geleverd aan de hersenen.

Geheugen Technieken

Verbeter uw geheugen met geheugen technieken. Stimuleer je hersenen door het veranderen van uw routine. Poets je tanden met je niet-dominante hand. Jurk met je ogen dicht. Het leren van nieuwe vaardigheden, zoals koken of een nieuwe taal helpt ook het verbeteren van je geheugen. Betrek al je zintuigen. Let niet alleen wat je hoort bij het luisteren naar iemand praten, maar textures je aanraken en de geuren je ruikt. Deze extra-zintuiglijke herinneringen zal je helpen herinneren de woorden die je hoort. Gebruik afbeeldingen om u te helpen herinneren dingen. Wanneer u uw sleutels naast neergezet om de kom van fruit op de tafel, het beeld van de toetsen het eten van de vrucht. U zult zich herinneren waar je ze volgende keer ga je op zoek naar hen.