Over gevoelige tanden

Gevoelige tanden kunnen laten eten van bepaalde voedingsmiddelen, het drinken van verschillende dranken, en zelfs routine poetsen en te flossen pijnlijke ervaringen. In het algemeen gevoelige tanden worden het meest getroffen door het consumeren van uitzonderlijk warme of koude gerechten of drankjes, en het ongemak veroorzaakt door deze items kan heel scherp zijn en ontstaan ​​zeer plotseling. Meest gevoelige tanden zijn het gevolg van het verlies van tandglazuur of andere tandheelkundige problemen, maar er zijn verschillende manieren voorkomen van het optreden van gevoelige tanden en de huidige gevoeligheid van bepaalde tanden verminderen.

Kenmerken

Gevoelige tanden kunnen worden veroorzaakt door holten of gebroken tanden, maar over het algemeen zijn ze het resultaat van glazuur verlies of blootstelling worteloppervlakken.
Glazuur is de harde buitenlaag die aanwezig zijn op de kronen van gezonde tanden. Echter, na verloop van tijd emaille verlies optreden, waardoor het dentine van de tand bloot en het verstrekken van een pad voor warme en koude sensaties van voedingsmiddelen en dranken aan de zenuwen komen binnen in de tanden, waardoor pijnlijke, gevoelige tanden.
Tandvlees kan de wortel van de tand bloot te verlaten, en omdat de wortel oppervlak niet wordt gedekt door email, kan deze recessie gevoeligheid langs het tandvlees van bepaalde tanden veroorzaken.

Soorten

Er zijn verschillende factoren die nadelig kunnen beïnvloeden tandglazuur, waardoor het optreden van gevoelige tanden. Consequent te hard poetsen kan slijten tandglazuur, waardoor de meer poreuze tandbeen dat zorgt voor warmte en koude te zenuwcentrum van de tand te bereiken. Verwondingen die veroorzaken gechipt of gebarsten tanden doorbreken tandglazuur, waardoor de tand onbeschermde en zeer gevoelig voor bacteriën en gevoeligheid. Tandenknarsen en strak balde de kaak, vaak tijdens het slapen, doorbreken email, samen met het consumeren van zure voedingsmiddelen en dranken zoals citrusvruchten en thee.
Gevoelige tanden kunnen ook worden veroorzaakt door tandvlees, wat ook het resultaat van borstelen had ook kan zijn. Tandvlees kan optreden als gevolg van parodontitis of gingivitis, die zowel trek het tandvlees weg van de tanden, waardoor het worteloppervlak bloot en biedt directe toegang tot het nabijgelegen zenuwcentrum.
Andere oorzaken van gevoelige tanden omvatten de vorming van tandplak, tanden whitening producten, en het gebruik van bepaalde mondspoelingen lange termijn.

Overwegingen

Er zijn verschillende soorten desensibilisatie tandpasta dat tandartsen raden te helpen verlichten van gevoelige tanden. Deze tandpasta's zijn gemaakt van verbindingen die warme en koude sensaties stoppen van het bereiken zenuw van de tand, het verminderen van de pijnlijkheid van gevoelige tanden. Sommige van deze tandpasta's zijn beschikbaar over de toonbank en anderen kunnen worden voorgeschreven door tandartsen.
Voor de gevoeligheid veroorzaakt door terugtrekkend tandvlees tandartsen kunnen tandvlees enten, een procedure die gezond tandvlees neemt uit een ander gebied van de mond en patcht het over het blootliggende worteloppervlak van gevoelige tanden te bevelen. Eenmaal genezen, zal de gepatchte tandvlees niet meer worden blootgesteld, waardoor de mogelijkheid voor sensaties door het worteloppervlak aan te gaan. Verlijmingen, fluoride vernissen en dentine sealers kan ook worden toegepast op het worteloppervlak met hetzelfde resultaat.

Preventie / Solution

Als u gevoelige tanden te voorkomen tandartsen adviseren regelmatige gebitsreiniging en tandheelkundige check-ups (ten minste eenmaal per 6 maanden) en op de juiste poetsen met een zachte tandenborstel. Met behulp van een gefluorideerd mond spoelen elke dag kan helpen handhaven sterke tandglazuur, het voorkomen van het ontstaan ​​van gevoelige tanden. Het eten en het drinken van zure voedingsmiddelen en dranken moeten met het oog op emaille verlies te vermijden worden beperkt, en degenen die hun tanden slijpen of balde hun kaken 's nachts moet worden gemonteerd voor een nachtwaker om te dragen tijdens het slapen om hun tanden te beschermen.

Time Frame

De leeftijd van een persoon kan grote invloed de aanwezigheid van gevoelige tanden, zoals gevoelige tanden wordt gerapporteerd aan de hoogst bij mensen tussen 25 en 30 jaar.