Over Fibromyalgie Drug Treatment

Over Fibromyalgie Drug Treatment

Fibromyalgie, een aandoening waarvoor geen behandeling bestaat, wordt gekenmerkt door pijn, stijfheid, gevoelloosheid, tinteling en gebieden van gevoeligheid in de spieren, ligamenten en pezen in het lichaam. Andere symptomen zijn rusteloze ledematen, hoofdpijn en gastro-intestinale problemen. Emotionele stress en slaapstoornissen vaak ontwikkelen in reactie op deze fysieke symptomen. Zowel conventionele als alternatief geneesmiddel therapieën kunnen worden gebruikt om de vele symptomen van fibromyalgie verlichten.

Behandeling van symptomen

Volgens Dr Robert M. Bennett, hoogleraar Geneeskunde en voorzitter van de afdeling van Artritis en reumatische aandoeningen aan de Oregon Health & Science University in Portland, en de leidende fibromyalgie onderzoeker in de Verenigde Staten, fibromyalgie wordt niet altijd begrepen in een mate die maakt een definitieve diagnose. Toch meeste patiënten leren hoe de symptomen die verschijnen beheersen, terwijl de toestand slecht begrepen. Geneesmiddeltherapie is één van vele manieren waarmee deze verontrustende syndroom kan worden beheerd.

SSRI's, SNRI's en tricyclische antidepressiva

Cymbalta en Savella zijn beide antidepressiva in een klasse van geneesmiddelen bekend als serotonine-noradrenaline heropname remmers (SNRI's). Beide middelen verhogen van de bedragen van de chemicaliën in de hersenen, serotonine en noradrenaline, helpt te herstellen normale slaappatroon en het verbeteren van stemming.
Amitriptyline (Elavil), een tricyclisch antidepressivum, wordt vaak voorgeschreven in lage doses om pijn te verlichten en om te helpen met slapen.
Fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat) en citalopram (Celexa) zijn selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's) soms gegeven samen met tricyclische antidepressiva aan gezonde slaap te herstellen en stemmingen bij fibromyalgie patiënten te verbeteren.
SNRI's, SSRI's en tricyclische antidepressiva worden meestal gegeven in kleine doses wanneer de slaap of pijnbestrijding is de belangrijkste therapeutische doel; echter, wanneer een persoon lijdt aan depressie naast fibromyalgiesymptomen doseringen dienovereenkomstig berekend.

Spierverslappers en niet-verdovende Pain Relief

Cyclobenzaprine (Flexeril) is een spierverslapper die kan worden gegeven aan fibromyalgie-patiënten om spierkrampen in specifieke gebieden van het lichaam te verlichten. Cyclobenzaprine is qua samenstelling de tricyclische drug, amitriptyline, resulteert in een aantal van dezelfde therapeutische voordelen voor fibromyalgie patiënten.
Procaïne en lidocaïne, anesthetica die worden geïnjecteerd in genoemd gebied "tender points" zijn in staat om pijn voor de duur enkele maanden. Lidocaïne is ook in een patch.
Tramadol (Ultram) is een niet-verdovend middel gebruikt om de pijnlijke symptomen van fibromyalgie verlichten. Tramadol mag echter niet worden gebruikt in combinatie met tricyclische antidepressiva. Tramadol kan worden gebruikt met acetaminophen (Tylenol) voor de verlichting van milde pijn.
Paracetamol wordt soms alleen of samen met andere geneesmiddelen voor de milde pijn.

Slaapmiddelen en Drugs naar Restless extremiteiten Calm

(Ambien) is een hypnotiserende drugs gegeven om de slaap te bevorderen, maar dient te worden genomen met de nodige voorzichtigheid om afhankelijkheid te vermijden. Eszopiclone (Lunesta) en zaleplon (Sonata) worden ook voorgeschreven voor slaapproblemen.
L-dopa en carbidopa (Sinemet), een medicijn meestal voorgeschreven voor de ziekte van Parkinson, kan worden gegeven in zeer lage doses aan rusteloze benen syndroom, een veel voorkomende klacht van fibromyalgie-patiënten te kalmeren.

Anti-inbeslagneming van drugs

Pregabaline (Lyrica), een anti-epilepsie medicijn dat werkt op de zenuwen signalen in het lichaam, is gunstig voor fibromyalgie-patiënten om redenen die nog niet duidelijk; blijkt echter dat het geneesmiddel vermindert en kalmeert gevoelige zenuwen signalen die op hun beurt verlichten pijn.
Gabapentine (Neurontin) is een anti-epilepsie medicijnen die pijn en vermoeidheid te verlichten en verbeteren van de kwaliteit van de slaap in de getroffenen met fibromyalgie. Hoewel niet goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van fibromyalgie, sommige artsen voorschrijven off-label voor conditie.

Verdovende middelen

Controverse bestaat over het gebruik van verdovende middelen aan fibromyalgie pijn te behandelen. Omdat verdovende middelen of opiaten hebben het potentieel om de afhankelijkheid veroorzaken, artsen zijn op hun hoede voor het voorschrijven van hen voor chronische aandoeningen zoals fibromyalgie. De dreiging van DEA interferentie is een andere reden waarom artsen vaak aarzelen om opiaten voorschrijven. Echter, voor de patiënt die de traditionele methoden van pijnbestrijding voor fibromyalgie heeft geprobeerd en nog steeds last heeft van pijn, kan hij proberen de presentatie van zijn zaak aan de beoefenaar in een doordachte, logische indeling, met nadruk op zijn voornemen om alleen de medicijnen gebruiken zoals voorgeschreven en het ondertekenen van een contract akkoord zich te houden aan deze voorwaarden, indien nodig. Het kan ook helpen om op te geven aan de arts hoe inadequate pijnbestrijding wordt het voorkomen of belemmeren van zijn deelname aan bepaalde activiteiten.

Aspirine en NSAID's

Omdat fibromyalgie pijn is niet het gevolg van een ontsteking, aspirine en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's), zoals Motrin, Advil, Aleve, Naprosyn en anderen zijn niet erg effectief in het verlichten van pijn. Ook aspirine en andere NSAID's de neiging om maagklachten, diarree en ulceratie van de maag en twaalfvingerige darm veroorzaken 15 procent langdurige gebruikers.