Over Dubbele Diagnose Behandeling voorzieningen

Dubbele diagnose betekent dat een patiënt een drugs- of alcoholverslaving samen met een psychiatrische of emotionele stoornis. Vele malen een emotionele stoornis, zoals depressie, kan leiden tot een persoon om alcohol of drugs te zoeken als een ontsnapping. Dit schept wat psychologen noemen een dubbele diagnose. Veel psychologen en psychiaters zijn van mening dat, om de drugs of alcohol verslaving te behandelen, moet u ook de psychiatrische stoornis te behandelen. Er zijn revalidatie voorzieningen die zich richten op beide aspecten van de aandoening.

Het identificeren van het probleem

De eerste stap is om het probleem te identificeren en uit te vinden of er een dubbele diagnose. Het maakt eigenlijk niet uit welke stoornis kwam als eerste. Voor sommige mensen, ze drinken of drugs gebruiken om zelfmedicatie. Voor anderen, hun drinken of drugsgebruik leidt tot emotionele stoornissen. Waar het om gaat is de noodzaak om de aandoeningen te vinden en behandel ze allemaal om volledig te genezen.

Statistiek

Volgens DualDiagnosis.org, "Maximaal 65,5 procent van de mensen met een stof afhankelijkheid stoornis had ten minste een psychische stoornis en 51 procent van de mensen met een psychische stoornis had ten minste één stof misbruik stoornis ... Er zijn nu meer dan 14 miljoen mensen in de VS met een co-voorkomende middelenmisbruik en psychische stoornissen. " Daarom is het belangrijk om een ​​verwerker die men behandelt met een dubbele diagnose vinden.

Dubbele Diagnose Behandeling Facility vs. Rehab

Installaties voor de behandeling die zich specifiek richten op mensen met een dubbele aandoeningen werken om de alcohol of drugsverslaving als elke andere drug rehab te lossen. Maar ze werken ook aan het mentale, emotionele en psychiatrische stoornissen op te lossen. Je werkt op beide aspecten van deze aandoeningen teneinde volledig genezen en terugval te voorkomen.

Onderwijs

Een belangrijk stuk van de dubbele diagnose behandeling is het onderwijs. Je leert hoe drugs en alcohol van invloed op uw lichaam. En dan zou je leert over je psychische aandoening en hoe dat je beïnvloedt. Door te leren van de grondbeginselen van de interacties van de twee aandoeningen, zul je meer bevoegd voelt om te werken aan de behandeling en in de richting van genezing.

Is dit een snelle oplossing?

Nee. Het proces van het overwinnen van verslaving is niet snel. De meeste behandelcentra het erover eens dat dit een proces dat tijd en een echte inzet van de individuele neemt. De centra zullen alleen doorgang vinden zo snel als het individu is leren, groeien en genezing. Sinds een dubbele diagnose behandeling faciliteit omvat een groot aantal verschillende aandoeningen, kan het maanden duren om te werken door alles heen. Maar dit is zo helend zal duren en terugval te voorkomen.

Ontkenning

Veel mensen met een alcohol- of drugsverslaving problemen zijn in ontkenning van hun situatie. Voeg daar nog een mentale of emotionele ziekte, en kunnen zij niet beseffen de ernst van de situatie. Het kan tot familie en vrienden om in te grijpen en hulp krijgen voor iemand in deze situatie. U kunt hen te begeleiden bij de behandeling nodig is, maar op het einde, zal het individu moeten beslissen om te werken in de richting van het veranderen in haar eentje en dit kan enige tijd duren.

Help is out there

Als u of iemand die je lief heeft hulp nodig, het is die er zijn. Je hebt de eerste stap in het onderzoeken van het probleem gemaakt. Zie de bronnen hieronder of neem contact op met uw arts voor verdere hulp.