Over Detox Diets

De term "detox dieet" omvat een breed scala van diëten die allemaal beweren om het lichaam van opgehoopte gifstoffen te ontdoen door middel van vaak strenge en soms bizarre dieet strategieën. De sensatie van de detox is in zijn belofte van een snelle weg naar verlies en een betere gezondheid te wegen - een belofte die, wetenschappelijk, detox diëten lijken niet in staat om te leveren. Als u van plan bent op een detox dieet, dit is wat je moet weten.

Detox Diets algemeen

Detox diëten kunnen overal van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de specifieke programma. Terwijl op een detox dieet, kun je verwachten dat een substantieel beperkt dieet verbruiken - wat plannen te beperken u tot niets, maar rauw voedsel, terwijl anderen, zoals de "Master Cleanse," dwingen je om niets anders dan natuurlijke limonade en ahornsiroop drinken.

Detox Theorie

Het algemene concept achter bijna elke detox dieet is dat als ons lichaam leeftijd, we onvermijdelijk accumuleren toxines. Deze toxines zijn aanwezig in zowel de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten, en ze zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor de symptomen, zoals gebrek aan energie, hoofdpijn en een algemeen gevoel van malaise. Natuurlijk, de enige manier om deze toxinen zuiveren is door een detox dieet.

Professionele Meningen

Merk op dat volgens Peter Pressman, MD, een internist in het Cedars-Sinai Medical Center, is er geen reden om te geloven dat een detox dieet elke functie die nog niet plaatsvindt op grond van onze eigen interne zuiveringen organen zoals het kunnen uitvoeren spijsverteringskanaal, de lever en de nieren. Andrea Giancoli, een woordvoerster van de American Dietetic Association, stelt dat er geen wetenschappelijke basis achter detox diëten tot oprichting van de noodzaak ervan.

Risico's

Niet alleen zijn detox diëten wetenschappelijk overbodig, maar ze ook enkele vrij grote risico's voor uw gezondheid. Een Britse vrouw genaamd Dawn Pagina leed blijvende hersenschade als gevolg van water intoxicatie, veroorzaakt door het volgen van een populaire detox dieet. Elke ernstige beroving dieet draagt ​​het risico van ondervoeding en mogelijke ziekte. Zo, zich bewust zijn van deze mogelijkheden voordat je jezelf bloot aan een langdurige 'detox'.

Overwegingen

Volgens diëtiste Keri Glassman, detox diëten zijn niet allemaal slecht. Ze plaatst haar cliënten op twee- of drie-daagse detox plannen om hen te voorzien met een mentale voorsprong richting van het verliezen van gewicht, opererend onder de theorie dat een dieet zal lijken makkelijker als ze al een extremere regime eerst overleefd. Zo is onder toezicht van een medische professional, kan een detox plan te hebben beperkte toepassingen. Maar per saldo, de potentiële kosten van een detox veel zwaarder weegt dan enige echte voordeel.