Over de ziekte van Cushing

Over de ziekte van Cushing

Cushing's ziekte resultaten van de ontwikkeling van een tumor in de hypofyse. Als deze tumor veroorzaakt de ontwikkeling van het syndroom van Cushing, dan is het wel de ziekte van Cushing. Afhankelijk van de grootte van de tumor, kan het gezichtsvermogen worden aangetast. De meeste van deze tumoren zijn niet kwaadaardig.

Identificatie

Ziekte van Cushing ontstaat als gevolg van Cushing's syndroom, wanneer het wordt veroorzaakt door een hypofyse tumor. Bij het syndroom van Cushing, het lichaam grote hoeveelheden cortisol, steroïde hormonen die van nature in het lichaam. Het syndroom van Cushing kunnen ook kunstmatig worden opgewekt door middel van de meer dan inname van cortisone medicijnen of drugs.
Cortisol is een hormoon dat wordt geproduceerd in reactie op stress, en het helpt het lichaam herreguleren zich door het induceren van de afgifte van glucose om de energie die nodig is om de stressvolle periode overleven verschaffen. Daarom is de hoeveelheid circulerend cortisol gewoonlijk erg laag vanwege het feit dat stress geen normale toestand.

Tekenen en symptomen

De typische symptomen van de ziekte van Cushing zijn voorzien van een ronde en gezwollen gezicht, grote buik en bovenrug met dunne ledematen en gevoelige huid. Patiënten depressie ervaren en word vermoeid heel gemakkelijk ook. Hoge bloedsuikerspiegel, bloeddruk en botbroosheid, zoals bij osteoporose, meer symptomen van de ziekte van Cushing. Infecties, insectenbeten en bezuinigingen neem een ​​langere tijd om te genezen dan voorheen, en voor vrouwen, kunnen zij het gezicht lichaamshaar en ervaring onregelmatige menstruatiecyclus te ontwikkelen.

Behandeling

Chirurgische procedures, drug en hormonale therapie en bestraling ook worden gebruikt om de ziekte van Cushing behandelen. Het doel is het lichaam normale hormonale niveaus herstellen. Chirurgie is vaak nodig om de tumor in de hypofyse en / of op de bijnieren verwijderd. De hormonale balans wordt vervolgens geregeld door supplementen die zowel voor als na de operatie worden genomen.
Bestraling en / of chemotherapie wordt ook gebruikt als een eerste lijn behandeling de tumor verminderen en dwingen de hypofyse minder adrenocorticoscopic hormoon of ACTH, dat de afgifte van cortisol stimuleert produceren. Wanneer geen van deze behandelingen effectief zijn in het stoppen van de oorzaak van het syndroom van Cushing, dan kan worden besloten beide bijnieren verwijderd. De patiënt zal dan een levenslange afhankelijkheid van de noodzakelijke hormonale geneesmiddelen, ter compensatie van het ontbreken van de bijnieren.

Diagnose

Vroege detectie en behandeling van de ziekte van Cushing is erg belangrijk omdat het een zeer ernstige ziekte. De sleutel tot het overwinnen deze voorwaarde is om deze als vroeg mogelijk. De ziekte van Cushing diagnose, de arts onderzoekt het bloed en de urine van de bijnierschors hormonen. Deze niveaus zijn constant hoog in de Cushing ziekte gevallen. De arts zal gebruik maken van verdere tests om vast te stellen en te verifiëren dat de ziekte wordt veroorzaakt door een tumor in de hypofyse.

Waarschuwing

Behandeling van de ziekte van Cushing zeer vroeg afleidt verdere complicaties van de ziekte. De release van cortisol in grote hoeveelheden veroorzaakt uiteindelijk botontkalking of osteoporose. Hoge niveaus van circulerende cortisol veroorzaakt een hoge bloeddruk en de vorming van nierstenen. Ziekte van Cushing kunnen infecties in het lichaam veroorzaken. Het leidt ook tot andere ziekten, zoals hypothyreoïdie en diabetes. De hypofyse hormonale productie wordt ook aangetast door deze tumoren.