Over de 12-Step Program

De 12-Step Program helpt individuen die herstellen van verslavingen. Het programma begon met de Anonieme Alcoholisten (AA), die werd gestart in 1935. Het programma werd anoniem beschouwd omdat een deelnemer niet hoefde te zijn volledige naam te onthullen. De oprichters binnenkort schreef trappen en tradities, die de hoeksteen van die miljoenen mensen de kans om hun leven te veranderen hebben gehad zou zijn.

Geschiedenis van

Anonieme Alcoholisten was zo succesvol dat een boek met dezelfde naam werd gepubliceerd in 1939. Dr. Bob Smith (Dr. Bob) en Bill Wilson (Bill W.) waren de mede-oprichters van de oorspronkelijke groep, gevestigd in Akron, Ohio. Woord verspreidde zich snel over de wonderbaarlijke herstel van alcoholisten dacht ongeneeslijk te zijn. Groepen gevormd in New York en andere delen van de Verenigde Staten. Nadat het boek werd gepubliceerd, woord te verspreiden zelfs nog verder. In 1953, Narcotics Anonymous (NA) werd gevormd. Toestemming werd verleend voor NA te stappen en tradities AA's gebruiken.

Evolutie

Met NA's succesvolle opstijgen, andere 12-stappen programma's gekiemde en gebruikt de stappen en tradities voor hun doeleinden. Over-eters Anoniem (OA) in 1960 werd gevormd door twee vrouwen om mensen te helpen met een eetstoornis. Gamblers Anonymous (GA), opgericht in 1957, is instrumenteel in het helpen van gokkers. Dit zijn slechts twee voorbeelden, echter. Momenteel zijn er meer dan 50 verschillende 12-stappen programma's over de hele wereld, waar miljoenen vrouwen, mannen en jongeren uit alle lagen van het leven. Sommige 12-stappen programma's pakken psychologische behoeften in plaats van verslaving. Lois Wilson, Bill W.'s vrouw, begon Al-Anon voor familieleden en andere dierbaren die betrokken zijn bij verslaafden.
Zoals verschillende groepen gevormd, hulpverlening aan de gemiddelde persoon was significant. Met de komst van behandelprogramma's, mensen met geld en verzekeringen stroomden naar deze centra voor hulp. Maar voor mensen met weinig geld of geen verzekering, de lokale 12-Step hoofdstuk was hun ticket naar soberheid en gemoedsrust. Naarmate meer en meer 12-Step groepen gevormd, een AA-bijeenkomst was nu 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar en open voor iedereen die door de deur wandelden. Alle leden nodig had, was de wens om nuchter te blijven.

De feiten

Vertrouwend op 12 leidende stappen en tradities, leden toegeven dat ze een probleem hebben en staan ​​machteloos. Zij overhandigen hun leven over aan een vermogen groter is dan zijzelf. Dit zijn de eerste stappen in de 12-Step herstel, en de bouwstenen van het programma een lid. De rest van de stappen omvatten het nemen van persoonlijke voorraad of inventaris, van iemands leven en dan toe te geven eventuele verkeerde handelingen. Zodra het weer goed gemaakt, leden staan ​​klaar om deze emotionele bagage los. Ze kunnen nu beginnen om anderen te helpen. Het rationele is dat als een verslaafde helpt elkaar, zowel in staat zijn om veilig te herstellen.

Betekenis

De 12-stappen programma's hebben het leven van mensen veranderd over de hele wereld. Er is nog nooit een dergelijk samenhangend en intens, maar toch losjes gestructureerde, de groep die effectief geholpen verslaafden geweest. Dit is diepgaand omdat er geen medische adviseurs, therapeuten of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die leden te zien of de behandeling door. Leden gaan naar vergaderingen van hun eigen vrije wil. Door het toelaten van hun menselijkheid en uitreiken naar anderen in nood, een hoog percentage terug te krijgen.

Voordelen

In 12-stappen programma's, is een holistische benadering gebruikt. Emotionele, lichamelijke en geestelijke groei van de leden worden voortdurend beoordeeld. De 12-stappen worden voortdurend genoemd en gebruikt voor begeleiding. Nieuwe leden worden up gekoppeld aan een sponsor, een 12-Step veteraan met succesvolle tijd in het programma. Vanwege dit totale makeover, leden in staat zijn om hun leven weer op te bouwen en hebben steun zouden ze wankelen. Als leden mijlpalen bereiken, krijgen ze "chips," of penningen, om hun vooruitgang te markeren. Na een bepaalde tijd, worden de leden aangemoedigd om hun eigen nieuwkomers sponsoren. De actie van het helpen van een andere persoon, die dezelfde aandoening deelt, is krachtig. Door mensen een nieuwe kans, terwijl het herprogrammeren van hun emotionele, lichamelijke en geestelijke behoeften, is een nieuwe persoon herboren. Er is geen manier dat Dr. Bob en Bill W. had kunnen weten hoe de toepassing van de 12-Stappen in de moderne tijd zou zijn wanneer ze schetsten de oorspronkelijke stappen.