Over Counseling Behandeling Plannen

Over Counseling Behandeling Plannen

Het ontwerp van de adviserende diensten is om individuen te helpen overwinnen psychologische en emotionele problemen in hun dagelijks leven. Het totale proces biedt de richting die nodig zijn om voor verandering te laten plaatsvinden in het leven van een persoon. Behandeling plannen in kaart te brengen deze veranderingen, en geven richtlijnen voor de manier waarop verandering kan plaatsvinden. Zowel raadsman en cliënt beslissen over wat er in het plan.

Identificatie

Counseling is een geplande, gecoördineerd proces waar klanten nieuwe manieren van denken en gedrag kunnen leren. De eerste sessie gaat om een ​​evaluatie-interview waar informatie over het probleem van de klant wordt verkregen. De partijen gebruiken deze informatie om een ​​strategie die beschrijft hoe de cliënt in de richting van een gezondere toestand zal vorderen samen te stellen. Deze strategie wordt een behandelplan. Het bevat behandeling doelstellingen van de klant, doelen en meetbare resultaten, allemaal in een duidelijke, gedetailleerde proces gelegd. In het geval van door de overheid gefinancierde organisaties, kan behandelplan uitkomsten bij het al dan niet financiering wordt voorzien in een belangrijke determinant te zijn.

Functie

Informatie die tijdens de evaluatie-interview identificeert een persoon de psychische toestand, relatieproblemen en eventuele gezondheidsproblemen. Deze informatie wordt gebruikt om een ​​gedrags basislijn waarvan zowel de hulpverlener de patiënt toekomstige vooruitgang kan meten vaststellen. Een deel van de begeleiding proces omvat om de cliënt begrijp haar huidige gedragspatronen, evenals de stappen die nodig zijn voor verandering. Zowel de raadsman en de klant werken om de stappen die zullen leiden tot verandering van de cliënt psychische en emotionele toestand te ontwikkelen. Deze stappen zijn opgenomen in het behandelplan vastgelegd.

Doelstellingen

Behandelplan doelstellingen beschrijven hoe nieuw gedrag zal in de cliënt dagelijks leven worden opgenomen. Gewenste gedragsveranderingen zijn vastgelegd in termen van hoe hij geïdentificeerde probleemgebieden zullen benaderen in de loop van de behandeling gelegd. Een voorbeeld hiervan zou een persoon die woede management vraagstukken heeft zijn. Behandelplan doelstellingen zou schetsen hoe de klant een woede-inducerende situatie kan identificeren, en beschrijven hoe hij zou gaan over het vinden van een constructieve uitlaatklep voor zijn woede. Andere doelstellingen kunnen richten op hoe de cliënt ziet zijn rol in een woede-geïnduceerde situatie, en hoe hij het resultaat van de situatie kan veranderen door zijn gedrag te veranderen.

Doelen

Behandelplan doelen bieden een manier om gebieden waar verandering heeft plaatsgevonden meten. De informatie die tijdens de evaluatie-interview informatie dient als uitgangspunt van waaruit mensen zich kunnen identificeren en meten doelen. Elk doel beschrijft een specifiek, meetbaar gebeurtenis die aangeeft hoe de verandering zal plaatsvinden. Een voorbeeld van een doel in het geval van iemand met woede management vraagstukken zou zijn "klant zal 0 incidenties van woede-uitbarstingen hebben binnen een termijn van een week." Als het verloop van de behandeling vordert, kunnen de partijen de tijd te verlengen, met een week steeds twee weken, of drie weken, tot woede-uitbarstingen zijn niet meer aanwezig zijn binnen de klant dagelijkse levensstijl.

Financieringsbronnen

In veel gevallen kan behandelplan slagingspercentages een rol spelen bij het bepalen of een agentschap een rijksbijdrage ontvangt. Behandelplan uitkomsten geven een manier om te meten hoe effectief benadering van de behandeling van een bepaald agentschap is. Slagingspercentages kan dan worden gemeten in termen van kosteneffectiviteit te bepalen of een agentschap is het maken van een verschil. Hoge slagingspercentages zal een daling van de totale kosten op gebieden zoals rechtshandhaving, werkloosheid en jeugdgevangenissen tonen.