Over Colloïdaal zilver Side Effects

Over Colloïdaal zilver Side Effects

Volgens het Nationaal Centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde (NCCAM), is colloïdaal zilver bestaat uit kleine deeltjes zilver in de vloeistof zitten. Meestal verkocht in te vullen formulier, wordt gezegd dat ze bruikbaar voor een verscheidenheid van gezondheidsproblemen te zijn. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit en de veiligheid te ondersteunen.

Geschiedenis

De NCCAM meldt dat colloïdaal zilver, een metalen element, is eeuwenlang gebruikt voor medicinale doeleinden. Moderne geneesmiddelen hebben het gebruik van zilver afgeschaft, behalve in een paar actuele voorgeschreven medicijnen. Het geneesmiddel zilver sulfadiazine wordt gebruikt voor behandeling van brandwonden. Zilvernitraat wordt gebruikt bij de preventie van conjunctivitis bij pasgeborenen en in de behandeling van bepaalde huidaandoeningen. In tegenstelling tot supplementen, zijn deze twee geneesmiddelen niet intern genomen.

Side Effects

Volgens de NCCAM, kan een opbouw van colloïdaal zilver in het lichaam argyria veroorzaken. Argyria veroorzaakt een blauw-grijs tot zwart-grijze verkleuring van de huid, andere organen, de nagels, tandvlees en diepe weefsels; het is permanent en kan niet ongedaan worden gemaakt. Bijkomende bijwerkingen kunnen zijn toevallen, nierschade, hoofdpijn, vermoeidheid, irritatie van de huid en maag problemen. Zwangere vrouwen wordt aangeraden colloïdaal zilver supplementen niet te consumeren omdat het foetale afwijkingen kan veroorzaken.

Claims

Volgens het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, werden zilveren medicinals gebruikt om aandoeningen zoals gonorroe, verkoudheid en de behandeling van epilepsie. Tegen het midden van de 20e eeuw, werd zilver vervangen door wat wordt beschouwd als veiliger therapieën. Echter wordt de rente groeit in het gebruik van zilver mondeling in de alternatieve geneeskunde. Zonder het voordeel van klinische gegevens, worden supplementen wordt aangeprezen als een geneesmiddel voor kanker, diabetes, tuberculose, gordelroos, longontsteking, herpes en aids.

Interacties

Het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center meldt dat er kan worden kruid-geneesmiddel interacties. De biologische beschikbaarheid van antibiotica zoals tetracycline en chinolonen kan worden verminderd door colloïdaal zilver. Colloïdaal zilver kan ook de effectiviteit van penicillamine verminderen door binding aan de drug.

Bij gebruik van colloïdaal zilver

Volgens de NCCAM moeten supplementen gebruikt worden als een vervanging voor conventionele zorg; niet uitstellen zien van uw zorgverzekeraar over een medisch probleem. Bij zwangerschap of borstvoeding, of van plan om het supplement te geven aan een kind, raadpleeg dan uw arts als colloïdaal zilver supplementen kan fungeren als een geneesmiddel in het lichaam. Vertel uw arts over alle andere geneesmiddelen, kruiden, vitaminen en mineralen die u gebruikt voor het toevoegen van een supplement.

Waarschuwingen

Fabrikanten van voedingssupplementen, in tegenstelling medicijn fabrikanten, hoeft de veiligheid en effectiviteit van hun product bewijzen voordat het wordt verhandeld. Nadat het medicijn is op de markt gebracht, als het onveilig blijken te zijn, de FDA kan het verwijderen van de markt. In 1999 heeft de FDA een uitspraak dat producten die colloïdaal zilver algemeen erkend worden als onveilig en ineffectief.