Over Coleus Forskohlii Root Extract

Over Coleus Forskohlii Root Extract

Coleus forskohlii is een overblijvende lid van de mint (Lamiaceae) familie. Het heeft een 3000-jarige geschiedenis van de medische praktijk in hindoeïstische en Ayurvedische traditionele geneeskunde, gebruikt om medische aandoeningen te behandelen van hypertensie, congestief hartfalen en respiratoire aandoeningen aan slapeloosheid, astma en convulsies. Er zijn klinische verslagen de gezondheidsvoordelen van forskoline ondersteunen, het belangrijkste werkzame bestanddeel in Coleus forskohlii wortels.

Geschiedenis

Coleus forskohlii is inheems in de lager gelegen gebieden van India, hoewel het ook wordt aangetroffen in subtropische landen als Nepal, Sri Lanka en Thailand. Zweedse natuuronderzoeker Peter Forskal eerste ontdekte de plant, vandaar de naam. De oude teksten in het Sanskriet aangeduid als "makandi," en het werd gebruikt om hart en longen gezondheid te bevorderen.

Functies

De plant kan groeien tot een hoogte van 1 tot 2 meter. Het heeft druppelvormige bladeren en produceert clusters van lichtblauwe of paarse bloemen. Het is echter de wortels die de concentratie van forskoline bevatten. Het oogsten van de wortels in de herfst is ideaal, omdat de concentratie van forskoline het meest intens.

Voordelen

Volgens het Huis van de Voeding, forskolin activeert de cel reguleren stof genaamd cyclisch adenosine monofosfaat (cAMP), dat verantwoordelijk is voor de goede werking van een aantal hormonale processen in het lichaam. Ter verduidelijking, cAMP stimuleert gezonde cellen en verbetert bloedvat dilatatie, allergische reacties remt, onderdrukt kankergezwel en oefent anti-inflammatoire eigenschappen.

Klinische resultaten

PubMed heeft veel studies gedaan over de activiteiten van forskoline en bevestigt het vermogen van cAMP gezonde cellen te promoten. Een artikel gepubliceerd in de januari 2000 editie van "Experimental Physiology" onthulde dat forskolin heeft bimodale effecten op de botgroei. Wanneer genomen in lage doses, kan forskoline botgroei genereren, wanneer in hoge dosis, heeft een remmend effect.

Toepassingen

Beoefenaars van alternatieve geneeskunde te gebruiken Coleus forskohlii voor vele medische aandoeningen. Volgens de Herbal Resource kunnen Coleus forskohlii extract worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen, verlagen oogdruk geassocieerd met glaucoom, fungeren als een antihistamine om astma te verlichten, behandelen huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis, induceren gewichtsverlies en behandelen cardiovasculaire aandoeningen. Atleten gebruiken vaak Coleus forskohlii aanvullingen op energie te verhogen en sneller van een training te herstellen.

U kunt Coleus forskohlii nemen in een aantal manieren: thee, extracten, vloeibare extracten of als supplement in de vorm van capsules of pil. Echter, het is het beste om een ​​gecertificeerde arts te raadplegen voordat u een Coleus forskohlii supplementen.