Over Chiggers

Heeft u ooit bracht een heerlijke dag in de buitenlucht, zittend op de rotsen, bungelen je voeten in een beek of languit in een grasveld? Dat soort dagen zijn mooie herinneringen, tenzij als je thuis komt je jezelf bedekt met verhoogde rode bultjes die erg jeuken. Waarschijnlijk het probleem vlooien.

Identificatie

Vlooien zijn in de familie van de spinachtigen en de volgorde van acarinas, samen met spinnen en schorpioenen. Vlooien gaan door vier namen. Hun wetenschappelijke naam is Trombicula irritans. Mensen noemen ze "echte vlooien," "rode bugs" en "jiggers".

Functies

Vlooien zijn ongewervelde dieren met vier paar poten. Ze hebben fuzzy maar unsegmented ovale lichamen. De meeste van hen zijn rood of roodachtig bruin, als je ze nog kunt zien. Chiggers reproduceren door het leggen van eieren.

Maat

De grootste van de Acarina orde van 1.500 soorten is een halve centimeter lang. De kleinste zijn te klein om te bekijken. Dit zijn kleine genoeg te kruipen tussen de vezels in kleding, zodat ze op kunnen vasthouden en voeden met menselijk bloed.

Functie

Vlooien zijn parasieten die afhankelijk zijn van het bloed van een gastheer voor voedsel, en mensen maken voor heerlijke gastheren. Ze niet graven onder de huid. Integendeel, ze zich hechten aan de gastheer.

Aardrijkskunde

Chiggers variƫren van Centraal Mexico naar Canada. Zij geven de voorkeur gebieden die zijn gevuld met gras of onkruid. Er is een soort van mijt in de Pacifische eilanden en in Oost-Aziƫ, dat is een vector voor Japanse rivier Fever. Dit maakt hun beet veel ernstiger dan de typische jeuk hebben we de neiging om te hebben.