Over buikspieren

De buikspieren spelen een aantal belangrijke rollen. Buikspieren zorgen voor ondersteuning van de romp, helpen je lichaam bewegen, en in de ademhaling. Met zo vele rollen te spelen, is het belangrijk om je buikspieren sterk en gezond te houden.

Identificatie

De buikspieren bestaan ​​uit vier groepen. Er zijn eigenlijk zes buikspieren. Twee van de hoofdgroepen twee werkelijke spieren. De vier belangrijkste groepen zijn de transversus abdominus, rectusabdominus, interne schuine buikspieren en externe schuine buikspieren. De buikspieren als groep hulp bij de ademhaling door het indrukken van de borstkas om lucht uit de longen.
De transversus abdominus wraps rond de romp en is het diepste van de buikspieren. Deze spier kan niet worden aangeraakt door de buitenkant van het lichaam. De transversus abdominus biedt ondersteuning voor je rug en helpt om de romp te stabiliseren. Houding hangt een groot deel af van de transversus abdominus.
Rectusabdominus is een spier die bij gecontracteerd heeft uitstulpingen. Deze spier wordt vaak aangeduid als "six-pack abs." Rectusabdominus ligt aan de voorkant van het bekken, tussen het schaambeen en ribben. Hoewel deze spier helpt om houding te handhaven, is het niet zo effectief als de spieren zich dichter bij de ruggengraat, zoals transversus abdominus.
De interne schuine spieren zijn een paar spieren die aan weerszijden van de romp, in de heupbeenderen. Deze spieren zijn de tweede diepste en zijn gerangschikt in effectiviteit net achter de transversus abdominus.
De interne schuine buikspieren werken samen om rotate helpen en buig de romp. Om te draaien of buigen van de romp aan beide zijden, moet de interne schuine buikspieren samen te contracteren.
De externe schuine spieren zijn een paar spieren aan weerszijden van de romp aan de voorkant van het lichaam. Terwijl de externe spieren doen hulp houding ze minder effectief dan de inwendige schuine en transversus abdominus.
Net als de interne schuine, de externe schuine buikspieren helpen om te draaien en buig het bovenlichaam. In plaats verdragsluitende elkaar als de inwendige schuine de externe schuine overeenkomst één voor één. Als een persoon wordt buigen of naar links draait, de juiste interne schuine contracten en als een persoon wordt buigen of roteren naar rechts, de linker interne schuine roteert.

Voordelen

De voordelen van het hebben van sterke buikspieren omvatten het helpen van een persoon beter ademen en een betere houding die resulteert in minder pijn in de rug, helpen een persoon te voorkomen letsel bij het uitvoeren van taken die oefen geen druk uit op de rug en romp, en het lichaam te helpen genezen sneller na een blessure of een operatie aan de wervelkolom.
Het is belangrijk om de buikspieren op regelmatige oefenen om de kracht die nodig is voor de buikspieren effectief lagere belasting van de wervelkolom in beweging te houden.
De meest effectieve oefeningen voor het versterken van de buikspieren worden uithollen oefeningen en verkwikkende oefeningen. Uitholling oefeningen veroorzaken de buikspieren terug naar de wervelkolom te worden getrokken, terwijl de verkwikkende oefeningen plat de buikspieren.
De meest effectieve uitholling uitoefening is zuigen in de buikspieren en die de pose voor zo lang mogelijk. De sleutel ligt in uw buikspieren te zuigen zonder dat je je rug of schouders. Deze oefening kan gedaan worden vanuit een zittende of staande positie. Bracing oefeningen omvatten krullen en crunches, zoals de buik crunch, crossover crunch, schuine crunch, en de halve krul. Bij het uitvoeren van buikspieroefeningen moet de herhalingen langzaam: één herhaling per 2 tot 3 seconden.

Risicofactoren

De risicofactoren voor het hebben van zwakke buikspieren omvatten lagere rugpijn, minder bescherming voor de wervelkolom en het bekken tijdens lichamelijke activiteit, langere herstelperiode na een blessure en minder effectieve ademhaling. Zwakke buikspieren kan ook leiden tot het bekken en onderrug om meer kracht te absorberen tijdens routinematige verplaatsingen zoals tillen. Het hebben van deze extra kracht te absorberen kan riskeren letsel.
Als een persoon leeftijden, is het belangrijk om sterke buikspieren handhaven teneinde de rug, heupen en bekken beschermen.
Mensen met zwakke buikspieren zijn ook op een hoger risico van het aangaan van blessures tijdens de meer agressieve activiteiten zoals hardlopen en sporten. Zodra een speler geblesseerd raakt, het genezingsproces is langer en vaak pijnlijk voor iemand met zwakke buikspieren.

Misvattingen

Een van de meest voorkomende misvattingen is dat lichaamsbeweging alleen "six-pack" abs kan creëren. Het maakt niet uit hoeveel een persoon oefeningen, als het niet wordt gecombineerd met een gezond dieet om lichaamsvet te verminderen, de abs zal niet gezien worden. Of rectusabdominus niet zichtbaar of wordt al als een six-pack vorm. De sleutel tot het hebben van "six-pack" abs is om gezond te eten en regelmatig sporten om het vet dat de rectusabdominus verbergt minimaliseren. Zelfs wanneer een persoon niet een gezond dieet als onderdeel van de behandeling, is het toch belangrijk voor houding en ademhaling regelmatig oefenen de buikspieren.
Wat is belangrijk om te onthouden dat het uitvoeren van abdominale spierversterkende oefeningen bouwt functionele kracht om de wervelkolom te stabiliseren: deze stabiliteit is nodig voor alle activiteiten.

Betekenis

Zoals leeftijden de gewrichten zijn meer vatbaar voor de slijtage. Regelmatige oefening om de buikspieren te versterken vermindert dit slijtage als deze spieren neemt de druk van de dagelijkse activiteiten zoals lopen, zitten, buigen en draaien van de romp. Sterke buikspieren te werken met andere spieren in je lichaam om je wervelkolom, heupen en het bekken beschermen tegen letsel. Voor iedereen, sterke buikspieren helpt tijdens stressvolle periodes, zoals sporten en bewegen te voorkomen rugpijn en letsel. Sterke buikspieren spelen een belangrijke rol in uw algehele gezondheid door te helpen houding te handhaven, het stabiliseren van de onderrug en het bekken, en door u te helpen om vrijer te ademen.