Over Borstkanker & Neck Pain

Borstkanker verwijst naar kanker die ontstaat in het kanaal of klieren van de borst (waar het adenocarcinoom wordt genoemd) of het borstweefsel (sarcomen). Borstkanker kan beïnvloeden zowel mannen als vrouwen, hoewel vooral de laatste. De kanker kan asymptomatisch zijn of kan leiden tot een brok te verschijnen in de borst, of ten gevolge hebben veranderingen van de huid in de borst of tepel. Nekpijn is geen normaal symptoom van borstkanker. Echter, botpijn, waaronder die in de botten van de nek, kan optreden als gevolg van de behandeling van borstkanker of bot metastase (de verspreiding van de primaire kanker de botten van de nek).

Nekpijn

Pijn in de botten van de nek die vóór de behandeling plaatsvindt kan geassocieerd met uitzaaiingen op de hals. De botten zijn een gemeenschappelijke plaats van metastasen voor fase IV borstkanker en uitzaaiingen naar de nek bot zou pijn daar veroorzaken. Pijn die optreedt na behandeling begint ook symptomatische botmetastasen, maar het kan worden veroorzaakt door borstkanker behandelingen ook. Waaronder bot, spier-en gewrichtspijn - - bepaalde chemotherapeutische middelen en andere geneesmiddelen die gebruikt worden om primaire borstkanker te bestrijden kan bijwerkingen veroorzaken die de nek van invloed kunnen zijn.

Niet-uitgezaaide Oorzaken van nekpijn

Chemotherapie kan leiden tot pijn in de zenuwen, joins, spieren of pezen veroorzaken. Hoewel deze chemotherapeutica meestal pijn in het onderlichaam, zoals de heupen en benen, kunnen zij pijn in de botten en ligamenten van de nek veroorzaken. Pijn geassocieerd met chemotherapie begint meestal tijdens de chemotherapie sessies en wordt steeds erger. Het kan hangen tot een jaar na de behandeling eindigt.

Een ander geneesmiddel dat bij de behandeling van borstkanker, genaamd tamoxifen, is bekend verstijven de botten en gewrichten. Ook hier vooral het probleem veroorzaakt in het onderlichaam, maar kan een stijve nek eveneens veroorzaken. Deze pijn is meestal gelijk aan artritis pijn.

Behandeling voor niet-uitgezaaide Neck Pain

Niet-uitgezaaide nekpijn wordt meestal behandeld door het beheer van de pijn met pijnstillers en / of door het bouwen spierkracht via fysiotherapie dat spieren opbouwt zonder inspannende op het lichaam. Pijnstillers zijn onder NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) of sterkere pijnstillers zoals opiaten en tricyclyc antidepressiva. Yoga en zwemmen worden aanbevolen vormen van bewegen om te gaan met pijn in de nek veroorzaakt door de behandeling van borstkanker, en warmte en massage kan ook helpen verlichten van de pijn. Deze behandelingen meestal helpen met de symptomen van pijn, maar de pijn niet volledig genezen - de tijd moeten volledig opdrogen nekpijn geassocieerd met borstkanker.

Metastatische Nekpijn

Pijn in de botten van de nek kan een teken zijn dat de kanker is uitgezaaid naar de botten zijn. Naast de longen en de lever, botmetastase gebruikelijk bij fase IV borstkanker. Botmetastasen kan pijn in de botten en botbreuken veroorzaken. In feite wordt geschat dat ongeveer de helft van alle kanker veroorzaakte botbreuken optreden als gevolg van botmetastase, met borstkanker als de primaire ras.

Behandeling voor uitgezaaide nekpijn

Uitgezaaide borstkanker is ongeneeslijk, maar de progressie kan worden vertraagd of beheerd, en de symptomen, met inbegrip van pijn in de nek, kan laser-bestraling worden behandeld op de aangetaste botten is bewezen effectief in het verminderen van pijn in ongeveer 85 procent van de patiënten met botmetastasen . Bisphosponates, een nieuw geneesmiddel, tonen belofte in het helpen om calciumgehalte normaal te houden; vertragen of stoppen van de vernietiging van het bot door kankercellen; en verlengen overlevingstijd. Tamoxifen is een geneesmiddel gebruikt om helpen de verspreiding van kankercellen in de botten. NSAIDs of andere pijnstillers worden ook gebruikt om de nek of andere pijn geassocieerd met botmetastasen beheren.