Over Borst Kuiltjes

Borsten zijn niet statisch. Ze veranderen tijdens cyclus van een vrouw, soms klonteren, pijnlijke of gezwollen.

Wijzigingen die niet weg wil gaan, echter, moet worden gemeld aan de eigen arts. Dit omvat borst kuiltjes. De oorzaak van borstkanker kuiltjes kan goedaardig zijn, of het kan duiden op een probleem.

Identificatie

Borst kuiltjes kan verschijnen op verschillende manieren. Zo kan je de kuiltjes alleen in bepaalde posities, zoals wanneer de armen worden opgewekt.

Er kan een kuiltje, een plooi in de huid. Of er vele kuiltjes, zoals de huid van een sinaasappel. Dit staat bekend als peau d'orange of sinaasappelschil.

Kuiltjes mag geen pijn of ze kunnen gepaard gaan met andere symptomen, zoals borsten of klonten.

Betekenis

Borst kuiltjes kan een symptoom zijn van kanker, zodat alle borst kuiltjes moeten worden onderzocht door een arts. De kuiltjes kan een vochtophoping in het borstweefsel te geven vanwege een geblokkeerde lymfestelsel. Het kan ook aangeven dat er een grote tumor die trekt de weefsels en ligamenten eromheen, waardoor de huid kuiltje.

Kuiltjes gepaard gaan met andere symptomen, zoals veranderingen in de grootte van de borsten, de zichtbaarheid van de aderen, klompen of tepel, moet worden gekeken naar onmiddellijk. Sommige veranderingen zijn normaal tijdens de menstruatie, maar als deze symptomen niet verdwijnen of zijn pijnlijk, raadpleeg dan uw arts.

Voor sommige vrouwen, borst kuiltjes heeft geen betekenis, maar een arts moet nog bezocht worden om uit te sluiten kanker.

Oorzaken

Er zijn vele mogelijke oorzaken van borstkanker kuiltjes, met inbegrip van kanker en een borst abces.

Bij vrouwen die borstvoeding geven, een verstopte melkgang of de infectie, mastitis, kan kuiltjes veroorzaken. Mastitis moet vaak een behandeling met antibiotica, dus een bezoek aan een arts.

Fibrocystische borsten, een goedaardige aandoening die pijnlijke klonterige borsten veroorzaakt, kan soms ook leiden tot een golvend uiterlijk. Maar liefst 60 procent van de vrouwen fibrocystische borsten.

Een borst-operatie litteken kan ook leiden tot kuiltjes omheen.

Misvattingen

Veel vrouwen zijn bang dat het hebben van een kuiltje betekent automatisch dat ze kanker hebben. Terwijl dit gebeurt soms en een oorzaak te onderzoeken, is dit vaak niet het geval.

Borsten zijn een verzameling van vetweefsel, ligamenten en melkkanalen die veranderen in de tijd en als gevolg van de zwangerschap en hormonen. Terwijl kuiltjes moet altijd worden om de aandacht van een arts in een tijdige wijze gebracht, moeten vrouwen proberen niet wakker te liggen van een kleine borst kuiltje.

Behandeling

De arts zal de borsten onderzoeken en bepalen of verdere evaluatie, zoals een biopsie of mammogram, nodig.

Als er een met vloeistof gevulde cyste bij de indeuking, kan de arts een naald in de cyste voegen. Fibrocystische cysten meestal leeg te laten lopen en ga weg. Als de cyste niet leeglopen, de arts meestal een biopsie te bestellen.