Over Bilharzia Disease

Bilharzia ziekte, ook bekend als schistosomiasis, geen algemeen bekende ziekte, maar het is wijdverbreid. Hoewel het niet in de Verenigde Staten, wereldwijd momenteel meer dan 200 miljoen mensen geïnfecteerd met de ziekte. Het is gebruikelijk in landen zonder geavanceerde sanitaire systemen. Veroorzaakt door parasieten bekend als schistosomen wordt gemakkelijk verspreid in zoete wateren.

Infectie

Bilharzia ziekte wordt gedragen door parasitaire wormen bekend als schistosomen. Als een persoon in contact komt met zoet water verontreinigd met schistosomen, de parasiet de huid doordringen toevlucht in het lichaam te vinden. Binnen enkele weken na het penetreren van de huid, zal de wormen beginnen te groeien in de bloedvaten. Het is hier waar de parasitaire worm produceert haar eieren. De eieren zullen soms door het lichaam reizen naar de darm of de blaas, uiteindelijk wordt overgegaan in de urine of ontlasting.

Transmissie

Als iemand besmet met bilharzia ziekte ontlasting of urineert in een zoetwatervoorraad, worden de eieren van de schistosomen achtergelaten. Zodra de eieren in het water uitkomen, indien bulinus slakken aanwezig zijn, de parasiet zal de slak om te groeien en ontwikkelen zich in infecteren. Wanneer de parasiet verlaat de slak kan overleven op zichzelf in het water tot slechts 48 uur. Als een niet-geïnfecteerde persoon maakt gebruik van het besmette water waar deze slakken voor het baden, zwemmen of waden zijn geweest, zal infectie optreden.

Symptomen

Binnen enkele dagen na besmetting met de parasiet, kan mensen een huiduitslag en jeukende huid te ontdekken. Maar typisch symptomen niet zich in de vroege stadia van de infectie aanwezig. Koorts, vergezeld van pijn, rillingen en een hoest toont één tot twee maanden na infectie. Aangezien de eieren doorheen de blaas of darm, kan littekens en ontsteking ook optreden. De symptomen worden niet veroorzaakt door de parasitaire eieren zelf, maar door de reactie van het lichaam op hun aanwezigheid.

Diagnose

Bilharzia ziekte is vrij gemakkelijk te diagnosticeren. De arts zal de urine of ontlasting monsters nemen om te testen op de ziekte. Zij kunnen ook het uitvoeren van een bloedtest, maar slechts zes tot acht weken na de persoon is geïnfecteerd.

Behandeling

Bilharzia ziekte is eigenlijk opmerkelijk eenvoudig te behandelen. Uw arts moet u voorschrijven wat een veilige en effectieve medicijnen om zich te ontdoen van de parasiet, en de medicatie is nodig voor slechts één of twee dagen.

Lange termijn effecten

Hoewel bilharziose ziekte is gemakkelijk te behandelen, kan op lange termijn schade aan het lichaam of een persoon is geïnfecteerd gedurende langere tijd. Als een individu leeft al jaren zonder te weten dat hij besmet is, zijn lever, longen, blaas en darm zal schade oplopen. De lever en de milt kan geleidelijk groter worden, en de abdominale bloedvaten kan hypertensie hebben. Af en toe, als de eieren zijn te vinden in het ruggenmerg of de hersenen, kan dit resulteren in het ruggenmerg ontsteking, verlamming of epileptische aanvallen. Kinderen die herhaaldelijk hebben besmet kunnen lijden aan ondervoeding, bloedarmoede en leerstoornissen. Ze kunnen ook opgezwollen buiken.

Het voorkomen

De beste manier om infectie te voorkomen is zoetwater die niet hygiënisch en kan mogelijk geïnfecteerd voorkomen. Drink alleen water dat is gefilterd of gekookt voor een volle minuut. Jodiumtabletten niet spoelen van de parasiet. Bij het baden, verwarm het water gedurende vijf minuten bij 150 graden Fahrenheit. Bij het douchen, moet je veilig te zijn met behulp van water, dat is in een opslagtank heeft gehouden gedurende ten minste 48 uur. Vermijd waden of zwemmen in zoet water dat mogelijk besmet is. Zwembaden en de oceaan water moet een veilig alternatief zijn. Wees je bewust van de gebieden met hoog risico ook. Daartoe behoren de regio's in Zuid-Amerika, de Caraïben, Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-China en Zuidoost-Azië.