Over Attention Deficit Hyperactivity Disorder

Over Attention Deficit Hyperactivity Disorder

De meeste ouders zijn het erover eens dat ieder kind af en toe moeite om stil te zitten of stil te zijn, maar als dat moeilijk doordringt elk aspect van het leven van het kind of wordt uitgevoerd in de volwassenheid, kan het een neurobiologische aandoening die bekend staat als Attention Deficit Hyperactivity Disorder of ADHD te geven. Of je bent iemand met ADHD of een ouder van een kind met de aandoening, moet je weten dat een effectieve behandeling beschikbaar om u te helpen deze symptomen te beheersen.

Symptomen

Kinderen met Attention Deficit Hyperactivity Disorder neiging om dromers zijn. Ze lijken vaak geen aandacht besteden en zich te snel afgeleid, niet alleen van schoolwerk, maar ook uit het spel. Ze zijn vergeetachtig en lijken altijd in beweging. Ze praten meer dan ze zouden moeten, kronkelen en fidget meer dan hun collega's en lijken niet in staat om rustig te spelen. Ze niet altijd denken voordat ze handelen, en ze vaak onderbreken anderen. De meeste kinderen vertonen dit gedrag van tijd tot tijd bij kinderen met ADHD voor bijna constant.

Soorten

ADHD valt doorgaans in een van drie categorieën, volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC). Het overwegend onoplettende type is het kind dat moeite afwerking een taak, aandacht te besteden aan kleine details of volgende instructies grondig heeft. Deze persoon regelmatig vergeet de dagelijkse routine. Het overwegend hyperactief-impulsieve type is het kind dat onrustig en praat veel, kan niet stil zitten en handelt vaak impulsief. Veel kinderen vertonen beide, en dit staat bekend als een gecombineerd type ADHD.

Oorzaak

Volgens CHADD, een ADHD advocacy organisatie, de oorzaken van ADHD zijn nog niet geïdentificeerd. Wetenschappers weten wel de aandoening wordt veroorzaakt door neurobiologische factoren, maar wat triggers die factoren is nog onbekend. Genetica een rol spelen, als ouders ADHD ook vaak kinderen met de aandoening. Hersenletsel kan veroorzaken, zoals vroeggeboorte, prenatale blootstelling aan alcohol en tabak, een hoog niveau van lood in het lichaam en zwangerschap problemen.

Diagnose

Ouders die vermoeden dat hun kind ADHD heeft moeten de symptomen met de arts van het kind te bespreken. Omdat de symptomen ook kunnen tekenen zijn van een verscheidenheid van leerproblemen en angststoornissen, zal de arts een aantal tests opdracht om uit te sluiten andere problemen. Het gehoor en gezichtsvermogen testen, bijvoorbeeld, kan uitsluiten dat een fysieke reden voor onoplettendheid. De arts zal waarschijnlijk het kind geëvalueerd door een verstandelijke handicap expert te sluiten andere problemen. Als er geen andere oorzaken en het kind vertoont verscheidene symptomen van ADHD, zal de arts waarschijnlijk diagnose van de aandoening.

Medicijnen

Het doel van de behandeling is het beheer van de symptomen, zoals ADHD heeft geen genezing. Een manier om dit te doen is door medicatie. Stimulerende en nonstimulant medicijnen beschikbaar zijn. Volgens de CDC, nonstimulants veroorzaken minder bijwerkingen en hebben de mogelijkheid om de symptomen onder controle gedurende 24 uur. Het vinden van de juiste medicatie is een moeilijke evenwichtsoefening, zoals elk kind reageert anders op de verschillende drugs. Artsen, ouders en opvoeders moeten samenwerken om de juiste medicatie balans voor elk kind te vinden, monitoring symptomen en het maken van aanpassingen als dat nodig is.

Gedragstherapie

Gedragstherapie is een ander aspect van ADHD behandeling. Dit houdt in het helpen van het kind te blijven georganiseerd, het instellen van een routine te volgen, het beperken van afleidingen en keuzes te beperken. Ouders wordt geleerd om positief gedrag te belonen en te gebruiken effectieve discipline technieken. Het opbouwen van zelfvertrouwen door het aanmoedigen van het nastreven van een hobby of talent is een belangrijk onderdeel van gedragstherapie voor kinderen met ADHD. Sommige ouders vinden dat ze de symptomen van hun kind kunnen controleren zonder het gebruik van medicatie als zij zorgvuldig de controle van de woning en de school-omgevingen.

ADHD Mythen

ADHD is de bron van meerdere mythen. Sommigen beweren dat het niet een echte aandoening, en in plaats van de schuld van de ouders die hun kinderen niet goed weet te disciplineren. De National Institutes of Health en de Amerikaanse chirurg algemeen zou het niet eens. Een andere veel voorkomende mythe is dat ADHD alleen van invloed op kinderen. Hoewel veel kinderen doen ontgroeien ADHD of leren om hun symptomen succesvol beheren als volwassenen, het onderzoek door de National Resource Center gepubliceerd op ADHD geeft aan dat ongeveer 2 procent van de volwassenen hebben ook de conditie.