Over Acute Pijn

Over Acute Pijn

Wanneer een lichaam spreekt mensen moeten luisteren, vooral als dat lichaam is in gesprek met acute pijn. Acute pijn is niet een prettig ding om te hebben, maar het is er een die veel over wat er gaande is met een persoon, zowel fysiek als mentaal kan onthullen. Acute pijn is niet onmogelijk te behandelen, of zijn verschillende oplossingen nodig. Wanneer de bron van de acute pijn is gelokaliseerd, de pijn meestal vrij snel ontlast en de ziekte vastgesteld.

Significantie

Acute pijn wordt gedefinieerd als pijn die MedicineNet.com snel maar meestal slaat slechts een korte tijd. Acute pijn wordt meestal veroorzaakt door een bepaalde verwonding of aandoening die specifiek kunnen worden behandeld. Chronische pijn is zijn tegenhanger, dat is een langdurige, langdurige pijn die kan voortvloeien uit een aantal verschillende subtiele of onbekende factoren.

Soorten

Acute pijn kan gepaard gaan met een aantal verschillende blessures. Sommige van deze zijn wendingen, verstuikingen of breuken in de armen, benen of andere specifieke gebieden van het lichaam. Het maken van een verkeerde beweging tijdens het gewichtheffen of tillen van zware voorwerpen op oneigenlijke wijze kan ook leiden tot acute pijn te schieten door middel van een bepaald gebied in het lichaam. Plotselinge onverwachte verwondingen ook gepaard met acute pijn, zoals die tot gebroken in een auto wrak of slaan een duim met een hamer.

Preventie / Oplossing

Acute pijn kan gewoonlijk worden behandeld met een geneesmiddel, zoals het nemen van een pijnstiller of analgeticum. Acute pijn veroorzaakt door een specifieke gebeurtenis, zoals een duim breken met een hamer, kan verdwijnen op zichzelf. Rest werkt vaak om de pijn van voor verstuikingen, verrekkingen of breuken te verlichten, in aanvulling op de verpakking of het plaatsen van een cast op het gebied om het te helpen genezen. Een aspirine of andere tablet kan werken om weg te vegen van een acute pijn hoofdpijn.

Functie

Een lichaam is zeker te praten met een persoon door acute pijn, zodat de persoon weet dat er iets drastisch mis. Een scherpe, stekende pijn op de been, bijvoorbeeld, kunnen worden doorgeven dat de persoon alleen maar stapte op een spijker, verstuikte een spier of heeft een andere aandoening die de persoon de aandacht pronto nodig heeft. Acute pijn is niet alleen fysiek, iemand die door emotionele trauma's kunnen vaak verdrinken mentaal in acute pijn. Ernstig verlies, zoals de dood van een kind of geliefde, brengt vaak op een dergelijke reactie.

Overwegingen

Medische professionals kunnen vaak gebruik maken van een pijnschaal om de ernst en de aard van de pijn van die iemand lijdt lokaliseren. Een persoon kan worden gevraagd om zijn pijn te beoordelen op een schaal van een tot 10 Een lagere rating betekent dat de pijn is subtiel, terwijl een score van 10 betekent de ergste pijn die een mens ooit heeft gevoeld. Word schalen zijn een andere methode, waarbij de persoon wordt gevraagd om hun pijn te beschrijven uit een reeks van bijvoeglijke naamwoorden die matig, mild of ernstig te nemen. Nog een schaal methode is een gezicht schaal, waarbij een persoon wordt gevraagd om te wijzen op de gezichtsuitdrukking die het beste relais het soort pijn die hij voelt. Acute pijn zal meestal vallen in de hogere ratings rondom.